İYİ Partili Erhan Usta: Açıklanan paketler yetersiz

İYİ Partili Erhan Usta: Açıklanan paketler yetersiz
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta Çorum'da açıklamalarda bulundu. Usta, esnafa verilen desteğin artırılması gerektiğini belirtirken, "İYİ Parti olarak Türkiye'yi yönetmeye talip bir siyasi partiyiz. Millet İttifakı ile ortaklığımız devam ediyor. Mevcut sistem ittifakları zorunlu kılıyor. Şu an itibariyle ittifakta yerimiz bellidir." dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, iki günlük Çorum ziyareti sonrası parti binasında değerlendirme toplantısı yaptı. Türkiye'nin ciddi sıkıntılarla yüz yüze olduğunu söyleyen Usta, ''Pandemiden önce başlayan sıkıntılar devam ediyor. Esnafın durumunun pandemi sürecinde çok kötü olduğunu biliyoruz. Devlet, esnafa yeteri kadar destek vermedi. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 5 milyarlık bir paket açıklandı ama yetersiz. Esnafa verilen 3 aylık 1000 lira desteği de yetersiz' dedi.

İYİ Partili Usta ''Destek süresinin daha uzun ve daha fazla verilmesi gerekiyor. Esnaf zaten tepeden tırnağa borçlu ve kredilerini ödemekte zorlanıyor. Esnafa 300 milyar liralık bir kaynak ayrılması gerekirken, sadece 50 milyarlık bir paket açıklandı. Bu desteklerin mutlak süratle artırılması gerekiyor'' diye konuştu. 

Çorum'un en büyük ihtiyacının yük taşımacılığına uygun bir demir yolu hattı olduğunu da söyleyen Usta, "Çorum'u hem limana hem de içeriye bağlayacak demir yolu yapılmalı. Samsun-Çorum-Ankara demir yolu, yük taşımacılığı açısından mutlak suretle devreye sokulmalı. Bununla ilgili Ankara'ya döndüğümüzde ilgili kurumlara baskı yapacağız, Meclis gündemine de tekrar getireceğiz" dedi. Usta, ittifaklarla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:  "İYİ Parti olarak Türkiye'yi yönetmeye talip bir siyasi partiyiz. Millet İttifakı ile ortaklığımız devam ediyor. Mevcut sistem ittifakları zorunlu kılıyor. Şu an itibariyle ittifakta yerimiz bellidir."