Izgara bonfile nasıl yapılır?

Izgara bonfile nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye’de bu akşam yarışmacılardan Izgara bonfile yapılması istendi. Peki Izgara bonfile nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? işte Izgara bonfile yapmanın püf noktaları.

TV8''in sevilen yarışma programı MasterChef'te yarışmacılardan Izgara bonfile yapılması istendi. Dana etinin en yumuşak olduğu bölümü olan Bonfile pişirmenin püf noktaları haberimizde.

BONFİLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

200 gram dana bonfile (yağda marine edilmiş)

1/4 demet pazı yaprağı

1/2 tatlı kaşığı hardal

2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

3 adet orta boy kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tereyağı

Servisi için:

3 yemek kaşığı dömi glace sos

IZGARA BONFİLE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Bonfileyi, sulu ve lezzetli bir şekilde pişirmek için döküm ya da ızgara tava kullanın. Tavayı yağlamayın, önceden ısıtın ve yüksek ateşte, en az bir dakikadan önce kesinlikle eti ters çevirmeden pişirin.

ETİN PİŞME DURUMU VE PARMAK TESTİ

El deneyi ile etin nasıl piştiğini de kontrol edebilirsiniz. Sağ elinizin başparmağını işaret parmağınız ile birleştirin. Sol elinizle sağ elinizin başparmağınızın elinize bağlanan etli kısmına dokunun. İşte o yumuşaklık etin az pişme yumuşaklığıdır. Sonra yine sağ elinizin başparmağı ile sağ elinizin orta parmağına dokunun. Bu sefer başparmağın elinize bağlandığı yerdeki sertlik orta pişmiş, 3nci parmağınız bastırdığınız yerdeki sertlik orta iyi, küçük parmağınıza bastırdığınız zamandaki sertlik ise iyi pişmiş et ayarıdır.

IZGARA BONFİLE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Arzu ettiğiniz kuru ve tane baharatlarla birlikte sıvı yağda marine ettiğiniz dana bonfileyi, arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre ızgarada pişirin.

Ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz pazı yapraklarını ayrı bir tavada tereyağında soteleyin.

Orta boy etli kırmızıbiberleri fırın ya da ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyun. Közlenmiş kırmızıbiberleri, blenderda püre haline getirin.

Tereyağında sotelediğiniz pazı yapraklarını servis tabağına alın. Üzerine sıcak dömi glas sos gezdirin.

Izgara bonfileyi pazı yapraklarının üzerine blok olarak yerleştirin. Üzerine hardal sürüp un haline getirilmiş baharatlı ekmek kırıntısı serpiştirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

KAYNAK: ACUNN.COM