Kritik toplantı doları sert etkiledi. Yatırımcılar dizlerini dövüyor

Kritik toplantı doları sert etkiledi. Yatırımcılar dizlerini dövüyor
Piyasaların kilitlendiği Jackson Hole toplantısında ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’in yaptığı konuşma beklendiği gibi doların yönünü tayin etti.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin Merkez Bankası Başkanları’nın her yıl gerçekleştirdikleri Jackson Hole Toplantısında ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’in konuşması beklendiği gibi dolara yansıdı.

Dolar için kritik önem taşıyan toplantıda Powell piyasaların beklediği gibi güvercin açıklamalarda bulundu. Powell''in bu açıklamaları doların dünya genelinde gerilemesine neden oldu.

Powell ''''Fed, ekonomiyi tam istihdama geri kavuşturma gayreti süresince sabırlı olmaya devam edecek. Bu süre zarfında "geçici" enflasyon artışları ve beklenenin altında istihdam büyümesine karşı adım atmaktan kaçınmamız gerekiyor'''' ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU DÜŞÜŞE GEÇTİ

Powell’ın açıklamalarının ardından ABD borsaları rekora koştu. ABD tahvil faizleri ve dolar ise düşüşe geçti. Tüm para birimleri neredeyse dolar karşısında değerlenmeye başladı.

Türkiye’de ise dolar kuru TL 8.34 bandına kadar geriledi. Uzmanlara göre kısa süre içerisinde daha da sert düşüşler gelebilir.

İlgili Haberler