Geri gönderme kampındaki yüzlerce Afgan telleri keserek kaçtı. Jandarma ve vatandaş peşlerine düştü

Geri gönderme kampındaki yüzlerce Afgan telleri keserek kaçtı. Jandarma ve vatandaş peşlerine düştü
Osmaniye’de bir geri gönderme merkezinde yüzlerce Afgan telleri keserek kaçtı. Kaçakların koşarak karanlığa karıştığını gören vatandaşlar o anları feryat ederek seyretti.

Türkiye sayıları 10 milyonları aşan sığınmacı kriziyle boğuşmaya devam ederken, her gün yeni bir skandal ülkeyi ayağa kaldırıyor.

Son olarak Osmaniye’de geri gönderme merkezindeki Afganların telleri keserek kaçtığı iddia edildi. Temmuz başında yaşandığı öğrenilen ve o dönem medyaya yansımayan olay sosyal medyada gündem oldu.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun paylaştığı görüntülerde evlerinin önünden kaçarak kalabalığa karışan Afganları görüntüleyen vatandaşların duruma isyan ettiği görülüyor. Aynı görüntülerde ülkenin haline yanan kadınların ise göz yaşlarına hakim olamayarak ağladığı duyuluyor.

Gece yarısı jandarmayla birlikte sokaklara düşen vatandaşlar kaçan Afganları aramaya koyulurken, paylaşılan görüntülerde zaman zaman gerginliklerin yaşandığı ve vatandaşın duruma çok öfkeli olduğu görülüyor. 

Peki gece yarısı kaçakları aramaya çıkan vatandaşlar bu Afganlarla karşılaşsa, olayın gerginliği ile birbirine zarar verse bunun hesabını kim, nasıl verecek?

Görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, resmi kaynaklardan kaçan Afganların akıbetine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Öte yandan kaçan göçmenlerin haberini yapan yerel bir gazetenin sahibinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Haskoloğlu; "Osmaniye''deki sığınmacı kampından kaçan Afganların haberini yapan Osmaniye Sondakika hesabının sahibi Hasan Tolga Balcılar gözaltına alındı. Balcılar''ın Avukatı, kamptan kaçan göçmenlerle ilgili yaptığı haber nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Avukatıyla görüştüm, Osmaniye’deki kamptan kaçan Afganların haberini yapan Hasan Tolga Balcılar’ın nezarethaneye atıldığını söyledi. Pazartesine kadar kalacakmış." dedi.

İlgili Haberler