Japonya'da OHAL uzatıldı

Japonya'da OHAL uzatıldı
Japonya'da Başbakan Suga Yoşihide, yeni tip korona virüs salgını çerçevesinde alınan olağanüstü hal süresinin 4 eyalette 21 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı. Suga, uygulamayı "insan yaşamı ve geçimini korumak" için uzattıklarını aktardı.

AA''da yer alan habere göre, Japonya''da Başbakan Suga Yoşihide, düzenlediği basın toplantısında, Covid-19''a karşı tedbirler çerçevesinde uygulanan OHAL karanını uzattıklarını duyurdu.

Söz konusu kararı hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyetinin tavsiyesi üzerine aldıklarını söyleyen Suga, uygulamayı "insan yaşamı ve geçimini korumak" için uzattıklarını aktardı.

HEDEF YÜKÜ AZALTMAK

Uzatılma kararı doğrultusunda OHAL, başkent Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Saitama, Çiba''da 21 Mart Pazar gecesi son bulacak. Covid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, sağlık kurumları üzerindeki yükün hafifletilmesini hedeflediklerini söyledi.

Hükümet bağlı Covid-19 Danışman Heyeti Başkanı Omi Şigeru ise başkent bölgesinde "yeni virüs dalgalarına karşı" önlemlerin artırılması gerektiğini kaydetti.

7 OCAK''TA İLAN EDİLMİŞTİ

OHAL, 7 Ocak’ta önce Tokyo ve çevre eyaletlerde, sonraki hafta da ülke genelinde 11 eyalette ilan edilmiş ve 7 Şubat’a kadar uygulanması planlanmıştı. Uygulama, şubat başında Tokyo ve çevresi dahil ülkenin farklı bölgelerindeki 10 eyalette 7 Mart’a kadar sürecek şekilde uzatılmıştı.

26 Şubat''ta alınan kararda, Aiçi, Gifu, Osaka, Kyoto, Hyogo ve Fukuoka eyaletlerinde OHAL''in 28 Şubat Pazar gecesi itibarıyla kaldırılmasına karar verilmişti.