Çin'in baskılarına dayanamadı: Jeep fabrikalarını kapatıyor

Çin'in baskılarına dayanamadı: Jeep fabrikalarını kapatıyor
Jeep markası Çin'de yerel politikacıların artan müdahaleleri sebebiyle ülkedeki fabrikalarını kapatacağını açıkladı.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Çin''de yer alan Jeep fabrikaları tek tek kapanırken son kalan fabrikanın da kapatılacağı aktarıldı. Stellantis CEO’su Carlos Tavares ise konu hakkında Bloomberg’e şu açıklamaları yaptı:

Son birkaç yıldır Çin’deki iş dünyasına giderek daha fazla siyasi müdahale görüyoruz. Son zamanlarda dünyanın diğer bölgelerindeki diğer şirketlerde olduğu gibi çapraz yaptırımların kurbanı olmak istemiyoruz.

Jeep’in Çin pazarından ayrılmasının bir başka nedeni olarak da satışların düşmesini gösterdi. Jeep’i bünyesinde barındıran Stellantis’in CEO’su Tavares, 2022’nin ilk yarısında Çin’de Alman ve ABD markalı araç satışlarının yaklaşık beşte bir oranında düştüğünü ifade etti. Çin pazarında, Japon markalarında da çift haneli bir düşüş yaşadığını yerel otomobil üreticileri ile aynı dönemde satışlarında artış yaşadığını aktardı.

Tavares satışların düşmesi hakkında "Batılı oyuncular için Çin’de araba satmanın giderek zorlaştığını görüyoruz. Çin pazarında kesinlikle büyük bir değişim var." dedi.

İlgili Haberler