Gazeteci dediğin böyle soru sorar. 12 kez aynı soruyu tekrarlamıştı

Gazeteci dediğin böyle soru sorar. 12 kez aynı soruyu tekrarlamıştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşak konuk olduğu 'Açık ve Net' programında gazetecilerin somut sorular soramaması sosyal medyada büyük eleştiri aldı. BBC News'te çalışan Selin Girit, BBC sunucusu Jeremy Paxman'ın 1997 yılında yaşanan bir olay hakkında eski İçişleri Bakanı Michael Howard'a yönelttiği sorunun yanıtını alamayınca 12 kez tekrar etmesini örnek gösterdi.

Dersimiz Gazetecilik. Dönemin İçişleri Bakanı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk''te Kübra Par''ın sunduğu programa konuk oldu. Programda gazeteciler İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy da yer aldı.

SOSYAL MEDYANIN HEDEFİNE GİRDİ

Program, gazetecilerin somut sorular soramaması ve iddialar karşısında Bakan Soylu''nun anlattıklarının yeterli bulunmaması nedeniyle sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

BAKAN SOYLU: BBC DEZENFORMASYON KANALIDIR

TELE1 Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ''ın "BBC Türkçe''de benzer bir haber vardı. Partiden birisi Sedat Peker''in söylediklerini doğruluyordu." sözleri üzerine Bakan Soylu şunları kaydetti;

Bir sürdürülebilir dezenformasyon süreciyle karşı kaldığımızı söyleyebilirim. Şuna bakar mısınız? BBC Türkçe dezenformasyon kanalıdır. Çalışma Bakanlığı''ndan beri takip ediyorum. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanı''nı defalarca aramış kişiyim ben. Bakın burada bir yanlışlık var, burada dezenformasyon yapıyor Türkiye''de. Bunu kendi bakanlıklarıma sokmadım, sokmayacaksınız. Bununla karşılaşmayacaksınız. Defalarca o dönem demişimdir. Kimin Türkiye''ye operasyon çektiğini geçmişten gelen müktesebatla biliyoruz.

"12 KEZ AYNI SORU TEKRARLANARAK"

BBC News''te çalışan Selin Girit, "Soru nasıl sorulur? Yanıt gelmezse icabında TAM 12 KEZ aynı soru tekrarlanarak! Buyrun BBC sunucusu Jeremy Paxman''ın eski İçişleri Bakanı Michael Howard mülakatına..." diyerek programda soruların yarıda kalmasına atıfta bulundu.

 

İlgili Haberler