Kabine sonrası Erdoğan açıkladı. Depremzedeler için yapılan konutlar vatandaşlara taksitle satılacak

Kabine sonrası Erdoğan açıkladı. Depremzedeler için yapılan konutlar vatandaşlara taksitle satılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerde mağdur olan vatandaşlar için inşa edilen konutların bedellerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamalarında, Elazığ ve Malatya depremlerinde evleri hasar gören veya yıkılan vatandaşlar için inşa edilen konutların aylık ödemelerle vatandaşlara satılacağını duyurdu.

Erdoğan, binaların durumuna göre 20 yıllık vade ile istenecek aylık taksit tutarlarını da açıkladı.

Bu kapsamda, 2+1 konutlar için 510 ile 725 TL, 3+1 konutlar için 730 ile 935 TL bedel ödenecek. Ahırsız köy evleri için 79 TL ahırlı köy evi olan vatandaştan ise 905 TL aylık ödeme talep edilecek.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

"Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatları son aşamasına gelmiştir.
Bütün bu konutlar kısa bir zaman sonra bizzat benim de katılacağım törenlerle sahiplerine teslim edilecektir. Vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri tespit ettik.
Her iki ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir. 3+1 konut için 730 ile 935 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ahırsız olanlarda 790 lira ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödemeler yapılacaktır. Ödemeler 20 yıl vade ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir.
Altyapı hizmetleri bedelsiz olarak yapılmıştır. Maliyetlerden yüzde 40 düzeyinde indirime gidilmiştir. Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza konutların hayırlı olmasını diliyorum."