Kanada'daki sınır kısıtlamaları aşı olanlar için kaldırılıyor

Kanada'daki sınır kısıtlamaları aşı olanlar için kaldırılıyor
Kanada’da yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülkeye girişlerde konulan kısıtlamaların, koronaya karşı tam aşı olanlar için kaldırılacağı duyuruldu.

Kanada'daki sınır kısıtlamaları aşı olanlar için kaldırılıyor

Kanada Başbakanlık Ofisi, Başbakan Justin Trudeau’nun eyalet başbakanları ile gerçekleştirdiği korona virüs durum güncellemesi görüşmeleri sonrası yazılı bir açıklamada bulundu.

Başbakanlık Ofisinin açıklamasında, iki doz korona virüs aşısı olan ABD vatandaşlarının ağustos ayı ortalarından, diğer ülke vatandaşlarından aşıları tam olanlarınsa eylül ayının ilk haftasından itibaren karantina kuralları olmaksızın ülkeye giriş yapabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, "Başbakan, mevcut pozitif aşılama oranımız ve halk sağlığı koşullarımız devam ederse, Kanada''nın eylül ayı başından itibaren tüm ülkelerden tam olarak aşılanmış yolcuları kabul edebilecek konumda olacağını belirtti." denildi.

Açıklamanın, ABD vatandaşları ve yeşil kart sahibi göçmenleri içeren bölümünde ise "Başbakan, ABD ile sınırları yeniden açma planları hakkında devam eden görüşmelere dikkati çekti ve ağustos ortasından itibaren tam aşılı ABD vatandaşlarının ve (ABD''de) daimi ikamet edenlerin Kanada''ya girişlerine izin vermeye başlayabileceğimizi belirtti." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD’den Kanada’ya girişlerde tam aşılamanın delili olarak herhangi bir belge istenip istenmeyeceğine dair bilgiye yer verilmedi.

ABD, aşı pasaportu türü bir uygulamayı, tartışmaların başladığı günlerde "mahremiyet ihlali" gerekçesiyle reddetmişti.

Salgının başlamasından itibaren sınır kısıtlamaları konulan Kanada’da, daha önce yapılan resmi açıklamada, ABD-Kanada sınırının 21 Temmuz 2021 tarihe kadar zorunlu olmayan ziyaretlere kapalı kalacağı duyurulmuştu.

Kanada’da vatandaş ve göçmen olanlardan tam aşılarını yaptıranlar için, 14 günlük ev ve 3 günlük otel karantinası uygulaması, 5 Temmuz 2021 günü kaldırılmıştı.

Kanada’da, aşılama çalışmaları sonrası önemli ölçüde gerileyen korona virüs göstergeleri nedeniyle bir süreden beri ABD sınır geçişlerinin başlaması yönünde kamuoyu baskısı yaşanıyor.