Kandan giriyor, korona hastasını daha da çok hasta ediyor. Hastanelerde kol geziyor: Sinsi ve ölümcül. Yeni tehlike

Kandan giriyor, korona hastasını daha da çok hasta ediyor. Hastanelerde kol geziyor: Sinsi ve ölümcül. Yeni tehlike
Bilim insanları, süpermikrop Candida aurisin korona virüs servislerinde kol gezdiğini ve hastaların, kanından girerek daha fazla hasta ettiğini açıkladı. Bilim insanları, tüm dünyayı bu mikroba karşı uyardı.

Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, başka tehlikeler de toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak Nationel Geographic tarafından yayınlanan rapor, bu tehlikenin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Live Science’de yer alan habere göre Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, vatandaşları bu mikroba karşı uyardı. Süper böcek olarak adlandırılan mikrobun, daha çok hastanelerde gezdiğini ve kandan girerek kişiyi enfekte ettiği kaydedildi.

Yüzeylere yapışan ve kalan mikrobun, yaraları da daha kötü hale getirdiği öğrenildi. Uzmanlar, korona virüs salgınındaki artış ile birlikte, Candida auris vakalarında da artış olabileceğini kaydetti.

Mantar olarak bilinen Candida auris mikrobu, zaman zaman ölümcül etki yaratabiliyor. Mikrop hakkında Nationel Geographic’e açıklamalarda bulunan Dr. Tom Chiller, “Ne yazık ki Candida auris vakalarında artış görüyoruz” dedi.

Göğüs Enstitüsünde tıbbi mikoloji profesörü olan Dr. Anuradha Chowdhary ise mikrobun korona virüs kaynaklı olup olmadığını henüz bilmediklerini söyledi. 

Kaynak: Live Science