Sur halkı: Bizi terör pisliğiden kurtarın!

Sur halkı: Bizi terör pisliğiden kurtarın!
Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle Mehmetçiğe sığınan ve güvenli bölgelere götürülen vatandaşlar, “Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin” diye yalvarıyor

Sur halkı: Bizi terör pisliğiden kurtarın!

Terör saldırıları nedeniyle askere sığınan ve güvenli bölgelere götürülen vatandaşlar, “Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin” diyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan ve operasyon bölgesinde askere sığınan vatandaşlar dün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi. TSK personelinin kontrol ettiği evlerde yaşayanlar, “Biz yüzleri maskeli 14-15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın artık” diyerek terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonları destekledi.

Bunları tanımıyoruz

Yaşlı bir vatandaş ise güvenlik güçlerine derdini şöyle anlattı: “59 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Burada olanları keşke ölseydim de hiç görmeseydim. Kim bu adamlar? Nereden geldiler? Bunlar, buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Bunlar Kürt değil. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar.” Güvenlik birimlerinin paylaştığı fotoğraflarda ise askerlerin kendilerine sığınan ailelerin küçük kız çocuklarını, kucaklarına alarak engebeli yollardan geçirmeye çalıştıkları görülüyor.

Okul harabeye döndü

Bu arada Sur’da teröristlerin saldırıları sonucu adeta harabeye dönen Hasırlı Mahallesi’ndeki Mardinkapı İlkokulu/Ortaokulu, PKK’nın bölgedeki binalarda oluşturduğu tahribatı gözler önüne seriyor. 7 Haziran seçiminin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyarak hendek kazıp barikat kuran, yollara, hendeklere ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK’lı teröristler, yaşamı hiçe sayan saldırılarında bölgedeki birçok eğitim kurumunu da hedef alıyor. “Karargah” gibi kullanarak ateşe verdikleri birçok okulu kullanılamaz hale getiren teröristler, çocukları eğitimden mahrum bırakan saldırılarını sürdürüyor. Teröristlerce masa ve sıraların yakılıp büyük zarar verilen okulda öğrenciler tarafından çizilen ve sınıflardaki panolara asılan resimlerde bile mermi izleri bulunuyor.

Eğitim yeniden başladı

Öte yandan Diyarbakır’da merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 258. Sokak’ta üç gün önce PKK’lı teröristler tarafından ateşe verilen 26 derslikli Vehbi Koç İlkokulu’nda yangının söndürülmesinin ardından başka okullardan da görevlendirilen hizmetlilerin katılımıyla başlatılan temizlik çalışması tamamlandı. Yaklaşık 1900 öğrenci dün yeniden ders başı yaptı. Yangında kullanılamaz hale gelen odalar ise brandayla kapatıldı.

Karakola roketli saldırı

Diyarbakır’da merkez Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi üzerinde bulunan polis karakoluna önceki gece saat 01.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermisinin park halindeki bir araca isabet etmesi olası bir faciayı önledi. Polis, kaçan teröristlerin yakalanması için çok yönlü çalışma başlattı.            

(AA)