Kayseri’de banka hesabına para geldi hayatı karardı

Kayseri’de banka hesabına para geldi hayatı karardı
Kayseri’de O.A. isimli bir kişi hesabına tanımadığı bir kişi tarafından yatırılan 3 bin 500 TL’yi harcadı. Hakkında dava açılan O.A., 4 yıl 6 ay hapis ve 8 bin lira adli para cezası aldı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Kayseri'de tanımadığı birinin banka hesabına yanlışlıkla yatırdığı 3 bin 500 lirayı harcadığı iddiasıyla hakkında dolandırıcılık suçunda dava açılan sanığa 4 yıl 6 ay hapis ve 8 bin lira adli para cezası verildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan sanık O.A.’yı duruşma savcı mütalaasında dolandırıcılık suçundan cezalandırılmasını istedi.

Sanık O.A. esasa ilişkin savunmasında, tanımadığı birinin banka hesabına 3 bin 500 lira yatırdığını, gün içinde de konuya ilişkin kendisini arayan kimse olmadığı için parayı harcadığını söyledi. Bunun suç olduğunu bilmediğini öne süren O.A, beraatını talep etti.

DOLANDIRICILIKTAN CEZA ALDI

Mahkeme heyeti, sanık O.A'yı "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 6 ay hapis ve 8 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

İlgili Haberler