Kenti harabeye çevirmişler camiler yıkık her yer mayın döşeli

Kenti harabeye çevirmişler camiler yıkık her yer mayın döşeli
27 yıl Ermenistan işgalinden kurtarılan Ağdam kentinde taş üstünde taş kalmamış. Camiler yıkılmış ve kentin pek çok noktası mayınlı arazilerle çevrilmiş. Müslümanlar ise yıkılmış camilerde ibadet ediyorlar.

27 yıl sonra Ermenilerin işgalinden kurtarılan Azerbaycan Ağdam’da taş üstünde taş kalmamış. Kentte camiler Ermeniler tarafından yıkılırken Müslümanlar yıkık camilerin içerisinde ibadet ediyorlar. Öte yandan kentin pek çok bölgesinde mayınlanmış araziler hakim.

Ermenistan işgalinden kurtulan Azerbaycan’ın Ağdam kentinde neredeyse sağlam bina kalmamış. Savaş muhabiri Burak Ersemiz’in çektiği görüntülerde kentten çekilen Ermenistan ordusunun camileri ve pek çok binayı yıktığı görülüyor. Kentte taş üstünde taş kalmazken Müslümanlar yıkılmış camilerde namaz kılıyorlar. Kentin her yerinde ise mayınlanmış alanlar hâkim.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinin ardından Azerbaycan''a gidecek ve işgalden kurtarılan toprakları ziyaret edecek. Ziyaretin en önemli durağı ise işgalden kurtarılan Şuşa olacak.











 

İlgili Haberler