Kılıçdaroğlu: Bayramda emekliler hesaplarında 15 bin lirayı görecek

Kılıçdaroğlu: Bayramda emekliler hesaplarında 15 bin lirayı görecek
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta canlı yayında konuştu. Kılıçdaroğlu "

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kars'ta milletle buluştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı detaylar şöyle:

“YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY DEĞİŞTİRMEK”

“Kars’a da, Türkiye’ye de, dünyaya da bahar gelecek. Kılıçdaroğlu söz verince mutlaka yapar. Son 5 yıla göre geliriniz düştü mü? Pazara çıkamıyorsunuz, sorunlarınız var. Bizim sorunumuzu çözemedilerse, bizi birbirimize düşman hale getirdilerse yapacağımız şey değiştirmek. İktidarı değiştireceğiz. Daha güzel ve ahlaklı bir iktidar getirmek hepimizin ortak görevidir.

“KARS’IN DOĞRU DÜRÜST STADYUMU YOK”

“Kars’ta genç nüfus fazla ama doğru dürüst stadyumu yok. Olması lazım. Gençler burada spor yapmalı. Genç kardeşlerime seslenmek isterim, bulunduğunuz kentte hem iş bulmalı hem de huzur içinde yaşamalısınız. Bulunduğunuz kentte büyümede, kalkınmada katkı vermek durumundasınız.”

Erzurum da dahil olmak üzere Kars, Iğdır ve Ardahan’ı özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Nasıl üretilir göreceksiniz. Orta Doğu’da ve Kafkaslarda tarım alanındaki pazar 25 milyar dolar. Bu pazardan nasıl pay alınır göreceksiniz. Hiçbir fabrika satılmayacak. Bunu bilmenizi isterim. Kars’ı özel ekonomi bölgesi ilan edip kalkındıracağız. Bu bölgeye huzuru getireceğiz. Önemli bir merkez haline getireceğiz burayı.

“MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”

“Sevgili gençler, sizin sorunlarınızı biliyorum. Sınavı kazanıp sözlü mülakatta elediklerini biliyorum. O garabeti ortadan kaldıracağım. Atanacaksınız. Devlette liyakati kaldıracağız. Bunu yaparsanız, devleti devlet yapmış olursunuz. Adalet getirmiş olursunuz.”

“KAYYUM UYGULAMASINA SON VERECEĞİZ”

“Bu ülkenin her karış toprağına demokrasiyi, barışı getireceğiz. Düşünce özgürlüğünü getireceğiz. En önemlisi demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz.

Herkes için adaleti getireceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapıp bütün köy okullarını açacağız.

Nohutu, mercimeği dışardan alıyorlar. Değiştireceğiz bunu! Üreten Türkiye’yi, herkesin kazandığı Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz!

Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzeni Türkiye’ye getireceğiz.”

“EMEKLİYE BAYRAMLARDA EN AZ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA İKRAMİYE VERECEĞİZ”

“Emekli kardeşlerim üzülmesinler. Ben 2015’ten bu yana, bütün emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda en az asgari ücret kadar ikramiye verilmesini savundum. Vermediler. Düşük verdiler. Şimdi ’emekliye zam yaptık’ diyorlar. Adalet, adalet, adalet… Kişinin emekli olması ne demektir? ‘Ben çalıştım, ben ürettim, ben alın teri döktüm, sigorta primimi ödedim, şimdi bana insanca yaşayacağım aylık verin’ demektir. Emekliye hak ettiği aylığı vermiyorsun. Bari bayramda torunları gelecek, ellerini öpecek, asgari ücret tutarında ikramiye ver. Vermediler.”

“14’ÜNDE SANDIĞA GİDİP BAY KEMAL’İ CUMHURBAŞKANI SEÇECEKSİNİZ”

“14’ünde sandığa gideceksiniz. Oyunuzu kullanıp demokrasiyi getireceksiniz. Bay Kemal’i cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Kurban Bayramı’nda gideceksiniz bankaya, 15 bin lira ikramiyeyi göreceksiniz. Ananızın ak sütü kadar helal parayı çekip harcayacaksınız. Emekliye para verince, emekli kazanır, esnaf kazanır. Yüzleri güler. İnsanlar huzur içinde olur. ‘Devlet bana sahip çıktı, ödediğim primlerin karşılığını alıyorum’ denir. Havadan para vermiyoruz. Onun yıllarca çalışıp, ülkeyi kalkındırmasının karşılığını veriyoruz. Herkesin hakkını verirseniz adalet var demektir. Herkes için adaleti getireceğiz.”

İlgili Haberler