Kılıçdaroğlu: "Türk askerinin Katar'ın emrinde çalışmasını sindiremiyorum"

Kılıçdaroğlu: "Türk askerinin Katar'ın emrinde çalışmasını sindiremiyorum"
Partisinin Vursa adayı tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının özelleştirilmeye açılmasını eleştirerek, "Türk askerinin Katar'ın emrinde çalışmasını sindiremiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım toplantısı için Bursa'da konuştu.

Sakarya'daki tank palet fabrikasının özelleştirilmeye açılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tank, Palet Fabrikası'nın yüzde 49.9'u kaça sattınız? Katar'ın sana verdiği uçan sarayla fabrikadan verilen yüzde 49.9'luk payın bir alakası var mı? Fabrikadaki Türkler Katar'ın emri altında çalışacak mı? Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve subayların Katar Ordusu'nun emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bursa herkesin gelip yaşamak istediği bir kent. Tarihsel derinliği, kültürel derinliği olan bir kent Bursa. Bursa'da olmak, burada yaşamak gerçekten bir ayrıcalık.

-Mustafa Bozbey kardeşim daha güzel bir Bursa'yı inşa edecek. Bursa tarih demek, kültür demek. Üniversite demek. Yeşilin bütün tonları, deniz demek. Eğitimli kişilerin yoğun olarak yaşadığı yer. Tarım demek. Ne derseniz hepsi Bursa'da var.

-Biz siyasetin ve siyasetçilerin toplumun değerlerine saygı göstermesini istiyoruz. Bu saygıyı sağlayacak olan belediye başkanımızdır. Bursa'ya ister Van'dan ister Tekirdağ'dan ister İzmir'den gelsin. 

"BETON ORMANINA DÖNÜŞTÜ"

-Bursa bir beton ormanına dönüştü. Son 15 yılda. Hani yeşil Bursa, güzel Bursa diyorduk.

-Belediye başkanlarının imkanı çok. Bursa'nın bütçesi nereden geliyor vergilerden. Mustafa Bozbey kardeşim bu bütçeyi şeffaf bir şekilde yönetecek. Ne diyecek benim Bozbey kardeşim? "Ben kul hakkı yemeyeceğim diyecek.

-Nilüfer'den bir grup muhtar beni ziyarete geldi. Biz farklı partilere oy vermiş muhtarlarız, Bozbey'i yeniden Nilüfer'e aday gösterin dediler. Ben de onlara dedim ki Bursa'nın tamamı Nilüfer gibi olsun istiyoruz'

-Bizimle birlikte kentlerde yaşayan canlılar var. Bizim dışımızda yaşayan canlıların da hakları var. Bizim dışımızdaki her canlıyı korumak da bizim sorumluluğumuz. Kentte yaşlılarımız, çocuklarımız var. Onların kültürle, sanatla, sporla buluşması gerek. Belediye Başkanlarımız bizi kültürle, sanatla buluşturmalı.

-Bir konuya bütün Bursalıların dikkatini çekmek isterim. Bir toplum üretiyorsa güçlü demektir. İster lokantada ister fabrikada. Katma değer üretiyorsa o toplum saygın bir toplumdur.

-Bursa'nın Londra ile Milano ile Paris'le yarışması lazım.

"TÜRK ASKERİNİN KATAR'IN EMRİNDE ÇALIŞMASINI SİNDİREMİYORUM"

"Silah namustur. Milli Kurtuluş Savaşı'nı neyle kazandık? Nasıl mücadele ettiğimizi en iyi Bursa biliyor. Silah fabrikasının özelleştirilmesi vatanın satılması anlamına gelir. O nedenle Sakaryalı işçilerin yanındayız. Kime veriyorlar o fabrikayı? Yabancılara veriyorlar. Katar ordusuna veriyorlar. Özelleştirme değil diyorlar. 20 Aralık 2018'de bizzat kendi kararnamesi yayımlandı. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirmesi gerektiğini söyledi Yani şimdi kendi kendisini yalanlıyor. Ben Ankara'da 9 soru sordum ve cevabını istedim. Şu ana kadar kimse yanıt vermedi. Benim Bursalılara sözüm var. Bu ülke hepimizin ortak değeridir. Bakın Gazi Mustafa Kemal bizim ortak değerimizdir. Biz silah fabrikasını kurarken, değeri kaç lira biliyorsunuz 20 milyar dolar para harcamak zorundayız bugün Tank Palet Fabrikası'nı kurmak istersek.

"Değer tespit komisyonu kurdunuz mu? Kurduysanız bu fabrikanın değeri nedir? Fabrikayı değer tespit komisyonu yaptıktan sonra ihaleye çıkıyorsunuz. Bir ihale komisyonu oluşturdunuz mu? İhaleyi yaptınız mı? İhale yapıldı ise ne zaman yaptınız, nerede yaptınız? Resmi Gazete'de ne zaman ilan edildi? Ve hangi usule göre ihale yaptınız? İhaleyi aldığını söyleyen Katarlılar üretim ve gelir garantisi verdiniz mi? Tank, Palet Fabrikası'nın yüzde 49.9'u kaça sattınız? Katar'ın sana verdiği uçan sarayla fabrikadan verilen yüzde 49.9'luk payın bir alakası var mı? Fabrikadaki Türkler Katar'ın emri altında çalışacak mı? Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve subayların Katar Ordusu'nun emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum."

"Bozbey, Bursa sınırları içinde açlığa mahkum olan tek bir aile bırakmayacak. Sağ elin verdiğini sol el vermeyecek. Onların onurunu koruyacağız."

İlgili Haberler