Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'eyalet' tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'eyalet' tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin eyalet sistemiyle ilgili çıkışını, Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi" sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da servis şoförleri ve esnafla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’nin “eyalet sistemi” ile ilgili çıkışını "Dün akşamdan itibaren tartışılmaya başlandı. 'Efendim nasıl bir şey? Türkiye parçalanacak mı, parçalanmayacak mı? Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi" sözleriyle yorumladı.

Bahçeli, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin yazdığı bir yazıda, yeni anayasanın kabul edilmesi halinde eyelet sistemine geçileceğini söylediği iddiaları üzerine konuşmuştu.

Bahçeli, "Şimdi eyelet sistemini getireceğiz diye bir danışman, cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor, Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise, o zaman 2 gün içerisinde eyelet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin (referandum) kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım" dedi ve isim vermeden Şükrü Karatepe'nin görevden alınması gerektiğini de söyledi.

YENİ Mİ KEŞFEDİYOR BU BEYLER BUNU?

Bahçeli'nin bu sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Dün akşamdan itibaren tartışılmaya başlandı. 'Efendim nasıl bir şey? Türkiye parçalanacak mı, parçalanmayacak mı? Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi. 'Efendim başkan yardımcıları söylemiş ama benim ağızımdan çıkmadı'. TBMM'nin kürsülerinden 24 saat söylendi daha ne söylensin. Sende dinledin kardeşim, başbakan da dinledi, bakanlar da dinledi. Çıktılar meydan dediler ki 'bizim asıl hedefimiz anayasanın ilk dört maddesini değiştirmektir'. Ne istiyorsunuz siz Türkiye Cumhuriyeti'nden, bu devletten ne istiyorsunuz?" dedi.

İlgili Haberler