Özal'ın kabrinde keşif yapıldı

Özal'ın kabrinde keşif yapıldı
Özal'ın kabrinde keşif yapıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan’ın başkanlığındaki he

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan’ın başkanlığındaki heyet, Anıt Mezar’da incelemelerde bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan’ın başkanlığındaki heyet, mezarının açılmasına karar verilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinin bulunduğu Anıt Mezar’daki incelemelerini tamamladı.

Başsavcıvekili Oktay Erdoğan ve beraberindeki 10 yetkili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ölümün nedeni konusundaki iddialara ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, inceleme yapmak için mezarının açılmasına karar verdiği merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinin bulunduğu Topkapı’daki Anıt Mezar’da yaklaşık bir saat keşif yaptı.

Sorular cevapsız kaldı
Erdoğan ve beraberindeki heyet, incelemenin ardından Anıt Mezar’dan ayrılırken, gazetecilerin kabrin ne zaman açılacağı yönündeki sorularını yanıtsız bıraktı. Bu arada, güvenlik güçleri, mezarın açılması kararının verildiği 17 Eylül’den bu yana Anıt Mezar’a yaklaştırılmayan basın mensuplarının mezar çevresinde çekim yapmasına izin verdi.  Birkaç gün önce bir açıklamada bulunan Ahmet Özal, “Aile olarak mezarın açılmasını istemiyorum. Mevtayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama artık bu Devlet Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman uygun bir şekilde yapılması, aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından gerekli teçhizatla yapılması bu saatten sonra bunlar çok önemli” dedi.