“Diego ile güçlendik 4’üncü yıldıza hazırız”

“Diego ile güçlendik 4’üncü yıldıza hazırız”
Fenerbahçeli Volkan Demirel, yeni sezondan da umutlu. Ligin rekabet içinde geçeceğini belirten Kanarya’nın milli kalecisi, “Aramıza yeni bir arkadaş geldi ve 10 numara emin ellerde. Onunla daha da güçlendik. Sezonun ilk idmanını yaparak yeni bir şampiyonluğun adımını attık” dedi

Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan Demirel, ezeli rakiplerine meydan okudu. Yeni sezona da şampiyonluk ve dördüncü yıldızı takmak hedefiyle başlayacaklarını söyleyen Demirel, sezonun ilk çalışması öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli file bekçisi, “Güzel bir şampiyonluğun ardından yine güzel bir tatil süreci geçirdim ve iyi bir şekilde dinlendiğimizi düşünüyorum. Futbolu da özledik ve ilk idmanımızı gerçekleştirerek yeni sezon için gerekli çalışmaları yapmaya ve dördüncü yıldızı takmak adına ilk adımı attık. İnşallah istediğimiz, dilediğimiz, umut ettiğimiz gerçekleşir” dedi. Geride kalan sezonu şampiyon tamamladıklarını hatırlatan Volkan Demirel şunları söyledi:  “Zaten geçen sezonda yaptıklarımız ortada. Ligi kaçıncı haftada ve kaç puan farkıyla bitirdiğimiz belli. Yeni de bir arkadaşımız katıldı aramıza. Onun gelmesiyle daha da güçlendik. 

Konuşmak için erken
Dördüncü yıldızı takabilme adına çok önemli bir sezon ve inşallah 4. yıldızı göğsümüze takacağız. Ligin kolay olacağını kimse düşünmesin. Türkiye ligi zor geçer. Kazanması büyük mutluluk, kaybetmesi ise büyük üzüntü verir. Herhalde bu seneki yarış daha da farklı olacak. Çünkü hedef hem şampiyonluk hem de dördüncü yıldızı takmak. Şimdi konuşmak için çok erken ama Fenerbahçe’nin yeri yine şampiyonluk olacak.” Diego Ribas’ı değerlendiren Volkan, “Diego için söyleyecek çok fazla şey yok. Kendisini kanıtlamış ve ispat etmiş biri. Zaten burada 10 numarayı giyiyorsa, fazla söyleyecek bir şey yok”  ifadesini kullandı. Almanya’nın şampiyonluğunuda değinen milli kaleci sözlerini  “Dünya Kupası’nı fazla izlemedim. Biraz futboldan uzak kalmak, futbolu özlemek istedim. Sadece yarı final ve final maçlarını izledim. Kuyt’ın kazanmasını çok isterdim Hollanda adına veya Portekiz’deki, Nijerya’daki arkadaşlarımızın bir şeyler yapmasını isterdim. Nasip Almanya’nınmış. Orada da Mesut Özil var. Ona tebriklerimizi iletiyoruz. Darısı Türkiye’nin başına” şeklinde tamamladı.


Futbolcular turp gibi
Yeni sezon hazırlıklarına dün akşam başlayan Fenerbahçe’de futbolcular sağlık kontrolünden geçti. Sarı-lacivertlilerden Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Michal Kadlec, Serdar Kesimal, Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Bekir İrtegün, Medical Park Göztepe Hastanesi’nde sezon başı rutin sağlık kontrollerine tabi tutuldu. Oyuncular, ilk olarak kan verdikten sonra, göz, akciğer, kulak-burun-boğaz, dahiliye ve kardiyoloji muayenelerinden geçip, ardından efor testine girdi.


Caner Erkin imzayı attı
Sarı-Lacivertli kulüp daha önce anlaştığını duyurduğu Caner Erkin’e imza töreni düzenledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’ndeki imza törenine Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, CEO Hasan Yılmaz, yöneticiler ve teknik direktör Ersun Yanal katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, Caner’in maddi fedakarlıklar yaparak kulüpte kaldığını belirterek kendisine teşekkür etti. Teknik direktör Ersun Yanal ise Caner’in kaldığı için mutlu olduğunu söyledi. Faruk Malik