Kısıtlamaların ne zaman kalkacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kısıtlamaların ne zaman kalkacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
2021 yılının ilk kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona salgınına yönelik uygulanan kısıtlamaların vaka sayılarının belli bir seviyeye düşmesiyle kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı. Erdoğan aşılamanın ise Perşembe ya da Cuma günü başlayacağını duyurdu. Edinilen bilgilere göre ise, aşılama ile birlikte kısıtlamaların kalkacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda korona virüs salgınının son durumuna yönelik de konuştu.

Erdoğan, 3 saati aşkın süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, ''Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız'' ifadelerini kullandı.

Aşıyla ilgili gelişmelere de değinen Erdoğan, "İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman menşeli aşı için görüşmeleri yaptık ama görüşmeler devam ediyor. Gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasında aşılama çalışmalarına başlayacağız. Bu hafta sonuna kadar başlayacağız değil mi sayın Bakan? Perşembe veya Cuma inşallah bu kampanyamız başlamış olacak." şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler