Aman uzak durun. Kolesterol hastaları için resmen intihar

Aman uzak durun. Kolesterol hastaları için resmen intihar
Yüksek kolesterol hastalarının beslenmelerine dikkat etmesi gerektiği vurgulanarak hastalara aşırı kırmızı et tüketimi konusunda hayat kurtaran önerilerde bulunuldu.

Posta’nın haberine göre; Kolesterol hastaları diyetler son derece önemli olduğu biliniyor. Yüksek kolesterol hastaları beslenmelerine dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

AŞIRI KIRMIZI ET TÜKETİMİNE DİKKAT!

Genel olarak kırmızı etin içerisinde yüksek kolesterol olduğu bilinmekle birlikte esasen kırmızı etin içerisinde bulunan doymuş yağ miktarından kaynaklanmakta olduğu vurgulandı.
Kalp hastalığı ve obezite, yüksek miktarda kırmızı et içeren diyetlerle doğrudan ilişkili olduğu bilinirken bunun nedeni etin yüksek doymuş yağ oranı ile trigliseritlerle birlikte kolesterole ve arter damarlarında tıkanıklara neden olması vurgulandı.

Doymuş yağı beslenmenizden çıkarmak ya da en azından azaltmak kalp sağlığınızı iyileştirmede önemli bir yardımcı olduğu bildirildi.

BU ETLERİ TÜKETİN!

Her ne kadar çok lezzetli ve pratik olsa da kızarmış yiyecekler kolesterolünüz için hiç de iyi olmadığı vurgulandı.
Kolesterolünüze dikkat etmek için kızartılmış yiyeceklerden kaçınmak, ya da en azından tüketimini azaltmak oldukça önemli olduğu bildirildi. Bu yiyecekleri kızartmak için kullanılan hidrojene yağ, vücuttaki kolesterolün ciddi oranda yükselmesine neden olacak kötü yağlar arasında olduğu bilinirken bu nedenle mümkün olduğunca tüketilmemeli olduğu bildirildi.

YAPAY ŞEKERLERE DİKKAT

Günlük beslenmemizde farkında olmadan tükettiğimiz yüksek rafine şekerler sağlığımız için büyük tehdit oluşturuyor. Kolesterolünüzü düşürmeye çalışıyorsanız ilave şeker alımından kaçınmak sizin için etkili bir yöntem olabilir. 

YOYO DİYETLER YAPMAK 

Birçok kişinin farkına bile varmadığı bir durum olarak yoyo diyetler hızlı ve sağlıksız bir şekilde kilo verip almak olarak açıklanabilirken bu durum aslında sağlığınızı ve kolesterol seviyenizi olumsuz yönde etkilemektedir.

PAKETLENMİŞ GIDALAR TÜKETMEK

Son olarak ise önceden paketlenmiş hazır gıdaların tüketimini sınırandırmak ya da bitirmek kolesterolünüzü istenilen seviyede tutmanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı besinleri neredeyse hiç içermeyen bu yiyecekler hem kolesterol hem de iltihaplanma riskini arttırmaktadır. Bu yiyecekler kolesterolün yükselmesine neden olabilir çünkü içlerinde çok az lif ve yüksek oranda doymuş yağ bulunmaktadır. 

İlgili Haberler