Korkutan deprem: İstanbul'da da hissedildi

Korkutan deprem: İstanbul'da da hissedildi
AFAD verilerine göre, saat 10.21'de merkez üssü Manisa Saruhanlı olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği 9 km olan deprem, çevre iller olan İzmir, Aydın'ın yanı sıra Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre saat 10.21'de kaydedilen deprem, yerin 9 kilometre derinliğinde meydana geldi.

depremafad-001.jpg

Deprem özellikle İzmir, Aydın ve Muğla’da olmak üzere tüm Ege’de hissedilirken, Saruhanlı ilçesinde 3.6 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmediğini bildirdi.

Soylu Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar Valiliğimize intikal eden bir hasar ihbarı yok." dedi.

soylu-007.jpg

 

Ayrıntılar geliyor...