ÖSYM'den KPSS açıklaması. Sınavda çıkan sorular özel bir yayınevinin denemeleriyle aynı çıkmıştı

ÖSYM'den KPSS açıklaması. Sınavda çıkan sorular özel bir yayınevinin denemeleriyle aynı çıkmıştı
ÖSYM, 2022 KPSS hakkında çıkan “benzerlik” iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada sınavın başarıyla gerçekleştirildiğini ve iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

ÖSYM, 2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı''nın güvenli bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak, ''''Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır'''' açıklamasında bulundu.

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı''ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada düzenlenen sınavın güvenli bir şekilde gerçekleştiği vurgulandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama şöyle:

NE OLMUŞTU?

Yayınevine ait deneme kitapları ve videolardan paylaşılan görsellere bakıldığında soruların neredeyse hiç değiştirilmeden aynı şekilde KPSS''de sorulması dikkat çekti. Sınava giren adayların da sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda Yediiklim imzasını taşıyan deneme sınavı ile ilgili soruların KPSS''de sorulduğu, çoğu soruda şık seçeneklerinin bile birebir aynısı olduğu görülüyor.

 

İlgili Haberler