MHP'de hayat pahalılığı krizi. Kulislerin efendisi Fatih Ergin açıkladı

MHP'de hayat pahalılığı krizi. Kulislerin efendisi Fatih Ergin açıkladı
Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un hayat pahalılığını eleştirmesinin partisinden ayrılmasıyla sonuçlanmasının ardından MHP’de sular durulmuyor. Kulislerde partide hayat pahalılığı krizi yaşandığı ifade edildi.

Fatih ERGİN - ÖZEL HABER / YENİÇAĞ

MHP’de kelimenin tam anlamıyla hayat pahalılığı krizi yaşanıyor.

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un yerel bir televizyon kanalında "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar milletin belini büküyor" şeklindeki açıklamalarının ardından ihraç süreci başlatılması ve Ersoy’un bu süreci beklemeden partisinden istifa etmesi MHP’de tedirginliğe neden oldu.

Yaşanan süreç sonrası partide hâkim olan iklim kulislere yansıdı.

MHP’li üst düzey bir isim, “Gıda fiyatlarını ve gelen zamları eleştiren başka milletvekillerimiz de var. Seçim bölgelerinde halktan bu yönde şikâyetler alıyorlar. Parti teşkilatlarımızdan da aynı şekilde sitemler geldiği oluyor. Bu doğal karşılanmalı. Sonuçta iktidarda değil ittifakta olan ayrı bir partiyiz.” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ: NASIL OY İSTEYECEĞİZ

Kulislerde bazı partililerin ise Devlet Bahçeli’nin bir süre önce grup toplantısında yaptığı “Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir” sözünü hatırlatarak Baki Ersoy’a hak verdiği ifade edildi.

MHP’de özellikle milletvekilleri içerisinden Ersoy’a sessiz desteğin geldiği belirtildi.

Aktarılana göre, MHP’de bazı milletvekillerinin kendi aralarında ekonomideki durumu görmezden gelerek seçimlerde vatandaşlardan nasıl oy istenilecek tartışmasını yaptığı öğrenildi.

İlgili Haberler