Kurayla AKP'ye geçen belediye mahkeme kararı dinlemedi

Kurayla AKP'ye geçen belediye mahkeme kararı dinlemedi
Kurayla AKP'ye geçen Menemen Belediyesi, mahkeme kararına rağmen 1 milyon 600 bin metrekarelik araziyi satışa çıkardı.

Kura ile AKP''ye geçen Menemen Belediyesi''nde, 1 milyon 600 bin metrekarelik kamu arazisi, mahkeme kararı dinlenmeksin satışa çıkarıldı.

İYİ Parti Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı ise yaptığı açıklamada, AKP''li belediyenin adeta hukuku çiğneyerek, aldırdığı satış kararına sert tepki gösterildi. 

1 milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışa çıkarılmasına tepki gösterilen açıklamada, AKP''lilerin belediyeyi kura ile ele geçirdikten sonraki farklı icraatlarına da yer verildi.

İYİ Partili Karslı''nın imzasıyla yayınlanan yazı şu şekilde:

"BELEDİYE UYGULAMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMAMIZDIR

"Geçtiğimiz Eylül ayında ilçemiz seyrek Villakent mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait 1 Milyon 600 bin metrekarelik arazinin satışı ile ilgili Menemen belediyesinden çıkan kararın İzmir 2. İdare mahkemesince yürütmeyi, dolayısı ile satış iş ve işlemlerini durdurduğu beldemiz halkının malumudur. Açık yargı kararı ve yürütmeyi durdurma gerekçeleri ortada iken bu kararları fütursuzca ezerek Mayıs ayı meclisinde üstelik oy eşitliği çıkmışken başkanlık makamının oyu ile yeniden satış kararı alınmıştır. Israrla yapılmak istenen işlem her şeyden önce mahkeme kararının hilafına bir işlemdir. Zira mahkeme kararı bu tür işlemlerde belediye meclisinin yetkisinin Encümen’e veya başkana devrini kanuna uygun görmemiştir. Ayrıca bilirkişi ve komisyon raporlarına dahi ihtiyaç duyulmaksızın böyle bir kararı yangından mal kaçırır gibi çıkarmaları akıl tutulması değilse de herhalde dizginlenemez bir hırsın ve bitmez rant iştahının tabii sonucudur. Borç ödeme bahanesi ile yaklaşık 1.6 miyar değerindeki parselleri satmaya kalkmak menemen halkının malına talan mantığı ile bakmaktan öte bir şey değildir. Halktan almadıkları yetkiyi hile, hurda ve torba ile elde edenlerin bu hukuk tanımazlıkları ve pervasızlıkları mutlaka yargıdan dönecektir. Biz bu dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız ve tüm hukuki yolları harekete geçireceğiz. Halkımızın bundan kuşkusu olmasın. Bu karara destek veren ve teşne olan meclis üyeleri yarın görevleri bitince bu beldede yaşayacaklar ama inanıyorum ki sokağa çıktıklarında halkın tepkisi ile karşılaşacaklardır. Hâlbuki mahkeme kararı onlar için vicdanlarını temizleme vasıtası iken bunu da değerlendiremediklerine pişman olacaklardır. 

AKP''NİN BELEDİYEYİ ELE GEÇİRDİKTEN SONRAKİ İCARAATLARI

Arsa satışı dışında AK Parti belediye yönetimini ele geçirdikten sonra söz konusu şaibeli satış kararları dışında birçok kez meclisten borçlanma yetkisi almıştır. Burada izaha muhtaç durum ise bu borçlanmalar ile ilçemize ne tür hizmetler sağlandığıdır ki burada da elle tutulur bir hizmete rastladığımızı söyleyemeyiz, birkaç saat kulesi yapımı ve Pazar yerinin tamamlanması ve Etkinlik adı altında milyonluk konserler dışında elle tutulur bir eser ortaya konmamıştır. Belli ki bu borçlanmalar aşağıda sayacağım işlerden pek artmıyor. Ne mi bu işler? Sayalım.
   
Personel iki katına çıkarıldı. Birimler kadro, tahsis vb. normlar ile liyakat ve yetkinlik gibi kriterler gözetilmeksizin dolduruldu. Ancak üretim ve hizmette hissedilir artış olmadığı gibi belediye bütçesinin kamburu iyice büyüdü.
   
Belediyemizin hakkını yemeyelim nüfusuna ve belediyenin etki alanına göre en fazla başkan yardımcısı ve birim müdürüne sahip belediyelerden biri. Maşallah askeri deyimle neferden çok generali olan bir kurum oldu. Hatta keyfiyete göre kanuna ve kitaba uydurarak birim oluşturma yeteneğine bile sahipler, dolayısı ile bunların maaş ve hakkedişleri biz menemen halkına gidecek hizmetten kesilerek verilmektedir.
   
Menemen belediyesin de gözle görülür bir makam aracı enflasyonu yaşanmaktadır. Birimi, hizmeti, hizmet aciliyeti ve özelliği göz önüne alınmadan yapılan araç tahsisleri göze çarpmaktadır. “İtibardan tasarruf olmaz” deyip işin içinden çıkmaya alıştıklarını bildiğimizden konuyu halkımızın vicdanına bırakıyorum.
    
Son zamanlarda aldığımız duyumlarda 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak çevre belediye ve kurumlarda çalışan bazı memurların nakil ve yatay geçiş usulüne göre Menemen belediyesine nakillerinin yoğunlaştığı yönünde söylentilerdir. Bu tür işlemlerde ihtiyaç, kadro, ihtisas gibi özellikler esas olduğundan söylentinin gerçekse bile kanun ve nizamlar çerçevesinde işlem tahsisi olduğunu düşünmek istiyor ve açıklama bekliyoruz.
    
 Büyük Ova kanunu kapsamında , en çok Menemen Belediyesi tarafından korunması gereken tarımsal araziler moloz döküm sahaları ile dolduruluyor.
      
Özet olarak Menemen Belediyesi Başkan vekili ve yetkili birimlerine diyorum ki kanunu, yasayı, hakkı ve hukuku yok sayarak yaptığınız tüm işlemlerden sorumlusunuz. Bu gün güce sığınarak yaptığınız fütursuzluk, nasılsa Menemen de yetkiye sahip olduğunuz tek ve son döneminiz olduğunu bilerek” ne yaparsak yapalım gün bugündür” şeklindeki gözü karalığınız katiyen yanınıza kar kalmaz. Çünkü bugün ayarını bozduğunuz kantar illaki bir gün sizi de tartar unutmayın."

İlgili Haberler