Kurban bağışı kampanyası tarikat ve cemaatlere serbest İBB'ye yasak

Kurban bağışı kampanyası tarikat ve cemaatlere serbest İBB'ye yasak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı 30 yıllık İstanbul Vakfı'nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak için yapacağı kampanyaya İstanbul Valiliği tarafından izin verilmedi.

Kurban bağışı kampanyası tarikat ve cemaatlere serbest İBB'ye yasak. İmamoğlu isyan etti

İstanbul Valiliği, İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı''na, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak için düzenleyeceği kampanyaya izin vermedi.

İstanbul Valiliği’nin 25 Haziran 2021 tarihli yazısı ile 30 yıllık İstanbul Vakfı’nın yardım toplama kampanyası başvuru talebinin uygun bulunmadığını vakfın yönetim kuruluna bildirdi. Yazıda talebin neden uygun bulunmadığı konusunda bir açıklama yer almazken, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu''nun maddelerine atıfta bulunuldu.

İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmasına geçen yıl izin verilmişti. Bu yıl iznin çıkmaması ise tartışmaya sebep oldu.

"O KİŞİ SÜLEYMAN SOYLU"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayımladığı video ile tüm bağış ve dağıtım hesabının eksiksiz olarak gerekli mercilere sunulduğunu anlattı.

“Bu Kurban Bayramı''nda da bu ulvi amaçla yola çıktık.” diyen İmamoğlu, “İstanbul Vakfımız, yine devletimizden bağış toplamak için izin istedi. 27 Nisan gününden beri, tam 2 ayı aşkın süredir bekletildik ve sonunda bu hayırlı yola çıkmamız için vakfımıza izin verilmedi. ‘Hayır sen kurban bağışı toplayamazsın'' denildi. Hiçbir gerekçe yok. Bu kararı aklımız da vicdanımız da anlamakta güçlük çekiyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Bakan Soylu’ya “İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” diyerek tepki gösterdi.

Sadece 1 kişinin kişisel ihtirasıolduğunu ifade eden İmamoğlu, “Ne yazık ki, kini mi var, öfkesi mi var ya da başka bir hesabı mı var; çözemiyorum. Bu kişinin kötülük ettiği ne benim ne de İBB. Ne benim siyasi geçmişim ne partim ne başka bir şey…" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah aşkına, bu ne inancımıza ne insanlığımıza ne vicdanımıza ne ahlakımıza sığar. Çok ama çok düşündürücü. Bu engellemeye rağmen yola çıkmayı istedim; istemedim değil. Sorguladım. Ama endişe duydum. Bu endişe ya da korku, kimseden değil. Bağış almaya başlayınca daha önce olduğu gibi hesapların bloke edilecek olması"

Kimseyle kavga etmek gibi bir derdi olmadığını belirten İmamoğlu, tek derdinin İstanbul''a, memlekete hizmet etmek olduğunu ifade etti.