Kuzey Koreli hackerler Güney'in savaş planlarını çaldı

Kuzey Koreli hackerler Güney'in savaş planlarını çaldı
Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Güney Kore'ye siber saldırı yaparak yüzlerce askeri belgeyi ele geçirdiği iddia edildi.

Chosun Ilbo gazetesinin aktardığına göre Güney Kore'de iktidardaki Demokratik Parti'den milletvekili Rhee Cheol-Hee bir ay önce Kuzey Koreli hackerların Güney Kore ordusunun internet ağına sızarak 234 gigabaytlık veriye erişim sağladığını öne sürdü.

Rhee, çalındığı tahmin edilen belgeler arasında Kuzey Kore ile savaş yaşanması ihtimalinde müttefik ABD ile birlikte uygulanacak prosedürlerin bulunduğu '5015 Operasyonel Planlar' adlı belgenin de yer aldığını ve bu dosyanın  Kuzey Kore lideri Kim'e yönelik suikast planını da  içerdiğini iddia etti.

'SIZAN BİLGİLER ARASINDA ABD İLE YAPILAN ORTAK TATBİKATLARIN AYRINTILARI DA VAR'

Bilgiyi Güney Kore Savunma Bakanı'ndan aldığını ileri süren, aynı zamanda Güney Kore parlamentosu savunma komitesinde yer alan bir yetkili olan Rhee, sızan belgelerin yüzde 80'inin  henüz belirlenemediğini söyledi.

Rhee sızan belgeler arasında Güney Kore özel kuvvetlerinin olası savaş durumundaki planlarının, kilit önemdeki askeri tesisler ve nükleer santrallerin bilgilerinin ve ABD ile ortak yapılan yıllık askeri tatbikatlar hakkında ayrıntıların yer aldığını savundu.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise istihbarat konularında yorum yapmayacaklarını açıkladı.

Gazetenin iddiası ABD Başkanı Donald Trump'ın Pyongyang'ın nükleer silah programını sonlandırmak için giderek açıklamalarını sertleştirdiği bir döneme denk geldi.

Trump son olarak konuyla attığı tweette yıllar süren diplomatik çabaların işe yaramadığını savunmuş, 'İşe yarayacak sadece tek bir şey var" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Trump bunun ne olduğunu açıklamamıştı.

GÜNEY KORE DAHA ÖNCE SİBER SALDIRIYI DUYURMUŞTU

Güney Kore ordusu mayıs ayında Kuzey Koreli hackerların ordunun internet ağına sızdığını duyurmuş ancak sızıntıların içeriği konusunda ayrıntı vermemişti.

Güney Kore'ye göre Pyongyang'ın elinde 6800 kişilik bir siber savaş uzmanı birim bulunuyor.

Kuzey Kore aralarında 3 yıl önceki Sony Pictures'ın hacklenmesinin de dahil olduğu bir dizi siber saldırının faili olmakla suçlanmıştı.Pyongyang suçlamaları kabul etmemişti.

İlgili Haberler