KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman yapılacak

KYK burs ve kredi ödemesi ne zaman yapılacak
KYK burs sonuçları geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Peki burs ve kredi ödemesi ne zaman yapılacak? Binler öğrenci her ay alacağı maaş ile ilgili ayrıntılı detayları araştırıyor.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz binlerce öğrenci burs ve kredi ödemesinin ne zaman yapılacağını merak eder hale geldi. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin KYK Taahhütname onayı yapması gerekiyor. Peki taahhütname onayı nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, burs ve kredilerin sağlıklı günlerde kullanılmasını diledi' 

KYK BURS VE KREDİ TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 18 Kasım 2018 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK

Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere 2018-2019 eğitim öğretim yılı başı olan Ekim ayından itibaren ödeme yapılacak.  Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler  (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

BURS VE KREDİ NE KADAR PARA YATACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere müjdeyi vermiş ve burs/kredi miktarını önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltme kararı aldıklarını açıklamıştı. Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

KYK Burs ve Kredi taahhütname yapmak için https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine tıklamanız yeterli olacaktır.