Genelkurmay malumu ilan etti

Genelkurmay malumu ilan etti
Genelkurmay malumu ilan etti

Genelkurmay Başkanlığı, Oramiral Nusret Güner’in Donanma Komutanlığı’ndan istifasının kabul edildiğini ilginç bir aç

Genelkurmay Başkanlığı, Oramiral Nusret Güner’in Donanma Komutanlığı’ndan istifasının kabul edildiğini ilginç bir açıklamayla duyurdu: TSK; teşkilatımızla ilgili konuları medya aracılığı ile gündeme getirmeyi uygun bulmuyor. Sadece yüce milletimizi bilgilendirmek için açıklama yapıyoruz.

 

Donanma’nın başına Koramiral Bostanoğlu

 

Oramiral Nusret Güner’in istifasıyla boşalan Donanma Komutanlığı’na, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu’nun vekaleten getirileceği öne sürüldü

 

Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa edip emekliliğini istemesinin ardından, Donanma’nın başına vekaleten Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu’nun gelmesi bekleniyor. Koramiral Bostanoğlu’nun Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek’ten daha kıdemli olduğu için Donanma’nın başına vekaleten geleceği belirtiliyor. Hürriyet’in internet sitesinde yer alan habere göre, bu durumda olağanüstü bir gelişme olmaması halinde 1 Şubat 2013’ten, yaz dönemi Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararlarının geçerli olmaya başlayacağı 30 Ağustos 2013’e kadar Donanma Komutanlığı’nı vekaleten Koramiral Bülent Bostanoğlu yürütecek. Bostanoğlu’nun bu görevi üstlenmesiyle birlikte Donanma Komutanı’nın rütbesi de ilk kez oramirallikten, koramiralliğe inmiş olacak.

 

Yeni istifa iddiaları

 

Deniz Kuvvetleri’nde Oramiral Nusret Güner’in istifasının kabul edilmesinnin ardından yeni istifaların gündeme geleceği öne sürüldü. Bu aşamada basında istifa edebilecek komutanların isimleri de yer aldı. Bazı basın organlarında, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, Tümamiral İskender Yıldırım, Tuğamiraller Gündüz Alp Demirus ve Ercüment Tatlıoğlu, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Şevki Şekerefeli’nin de istifa edecekleri iddiası yayınlandı. Tatlıoğlu ve Demirus, geçen eylül ayında askeri casusluk soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

 

Malumun ilanı

 

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Oramiral Güner’in istifasıyla ilgili bir açıklama yaparak istifanın kabul edildiğini bildirdi. Genelkurmay, son günlerde Oramiral Güner’in emekliliğiyle gündeme gelen “TSK’da oramiral kalmadığı” yönündeki haberler konusunda bir açıklama yaptı. Genelkurmay’ın açıklaması özetle şöyle: “Devletimizin stratejik, yüce milletimizin en güvendiği, dünyada ve bölgesinde saygın bir kuruluş olma sorumluluğunun idraki içinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri; teşkilatımız ile ilgili konuların tarafımızdan medya aracılığı ile gündeme getirilmesini uygun bulmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ilgilendiren her konu, yasal platformlarda ve ikili resmî görüşmelerde ilgili ve sorumlu makamlarla paylaşılmaktadır. Bu nedenle, sadece yüce milletimizi doğru bilgilendirmek amacıyla bazı açıklamalar yapılmaktadır. Son günlerde medya organlarında yer alan Donanma Komutanımızın emeklilik istemi kabul edilmiştir.”