Alman hükümetinden Liverpool için şok karar. Maç tehlikeye girdi

Alman hükümetinden Liverpool için şok karar. Maç tehlikeye girdi
Alman hükümeti, mutasyona uğrayan ve hızla yayılan yeni tip korona virüsü nedeniyle yasaklı ülkeler arasında İngiltere'ye de yer vermişti. Bu sebeple, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 turunda 16 Şubat’ta Leipzig ile karşılaşacak olan Liverpool'un ülkeye giriş için yaptığı özel talep Federal Polis Teşkilatı tarafından reddedildi.

AA'da yer alan habere göre, Avrupa kupalarında sezonun ikinci perdesi öncesinde virüs alarmı yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Leipzig'e konuk olacak Liverpool'a Alman hükümetinden vize çıkmadı.

POLİS TEŞKİLATI BAŞVURUYU REDDETTİ

Alman Haber Ajansının (DPA) İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberde, Leipzig kulübünün rakibi Liverpool'un ülkeye girmesi için yaptığı özel talebin Federal Polis Teşkilatı tarafından reddedildiği belirtildi.

8 ŞUBAT'A KADAR AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Alman basınında yer alan haberlere göre Leipzig takımının, 8 Şubat Pazartesi'ne kadar UEFA’ya karşılaşmanın oynanıp oynanmayacağına ilişkin açıklama yapması gerekiyor. Opsiyonlar arasında karşılaşmanın tarafsız sahada oynanmasının da yer aldığı aktarıldı.

İNGİLTERE LİSTEYE EKLENDİ

Alman hükümeti geçen hafta, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan Covid-19 türlerinin yoğun görüldüğü 7 ülkeden gelen yolcuların ülkeye girişini 17 Şubat’a kadar yasaklama kararı almış ve bu listede İngiltere’ye de yer vermişti.

BUDAPEŞTE'YE ALINABİLİR

UEFA, böyle durumlara yönelik bir acil durum planı tasarlamıştı ve 'güvenli' bölgelerden biri olarak seçilen Macaristan'ın başkenti Budapeşte şimdilerde karşılaşmanın oynanacağı yer olması ihtimaliyle öne çıkıyor. Kulüpler arasında farklı bir yerin belirlenmesi sağlanamazsa karşılaşmanın Puskas Arena'da oynanması bekleniyor.