Lütfü Türkkan'dan Murat Ağırel'in tutuklanmasına tepki: İntikam hukuku

Lütfü Türkkan'dan Murat Ağırel'in tutuklanmasına tepki: İntikam hukuku
Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel'in tutuklanmasını TBMM'de gündeme getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Bunun ismi 'intikam hukuku'dur" ifadelerini kullandı.

Gazetemiz yazarı Murat Ağırel'in tutuklanmasına tepkiler devam ediyor.

Son olarak İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'da Ağırel'in tutuklanmasına Meclis Genel Kurulu'nda tepki gösterdi.

Ağırel'in önce serbest bırakıldığını 24 saat geçmeden hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını hatırlatan Türkkan, "Bunun ismi nedir biliyor musunuz? Bunun ismi 'intikam hukuku'dur" ifadelerini kullandı.

"BUNUN İSMİ İNTİKAM HUKUKUDUR"

Türkkan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye’de her geçen gün basın özgürlüğü azalıyor, gazetecilere ve düşüncelerini açıkça söyleyen herkese baskı yapılıyor, demokrasi ve hukuk ayaklar altına alınıyor. Oda TV yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın ardından, son olarak Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanması bunun en somut örneği olmuştur. Çağrılarak mahkemeye gelen Murat Ağırel’in, ertesi gün sabahın dördünde kapısına polis gönderilerek tutuklatılması ne vicdana ne insan haklarına ne de evrensel hukuka uygun olmuştur. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyor, şiddetle reddediyoruz. Ama biz bu uygulamayı daha önce de gördük; hâkim serbest bırakıyor, savcı itiraz ediyor, tekrar yakalama kararı çıkıyor.

Bunun ismi nedir biliyor musunuz? Bunun ismi “intikam hukuku”dur. Peki, ya bir gün hukuk size de lazım olursa, işte o gün hukukun, adaletin nasıl vazgeçilmez olduğunu anlayacaksınız siz de. İktidar partisi, bu uygulamalarıyla korku değil, nefret yarattığının artık farkına varmalı. Kimse sizden korkmuyor ama çok nefret ediyor. Bu nefret iyi bir şey değil. Aklı, feraseti ve adaleti bir an  önce gündeminize almalısınız. Unutmayınız ki hukuk hepimiz içindir. Adil ve bağımsız yargıya bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır."

"CESUR GAZETECİ MURAT AĞIREL"

Öte yandan İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de Ağırel'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Filiz şöyle konuştu:

"Son günlerde gazete çalışanlarına ve basına yönelik baskılar ağırlaşmakta, adaletten uzak yargılama ve tutuklamalar olmaktadır. Bastırılan ve sindirilen bir ülkede doğru haberciliği ilke edinmiş; vicdanıyla hareket eden; yolsuzlukla, israfla mücadele için varını yoğunu ortaya koyan cesur gazeteci Murat Ağırel maalesef pazar akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Kamuoyu, Murat Ağırel’in tutuklanma şeklinin yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve onu zedeleyecek şekilde olduğunu düşünmektedir."