Akbank'ta ödenemeyen fatura, çek, kredi faizleri ne olacak

Akbank'ta ödenemeyen fatura, çek, kredi faizleri ne olacak
Akbank bankacılık sisteminin çökmesinin ardından Akbank mobil işlem kullanan milyonlarca vatandaş mağdur oldu. Akbank’ın sistemin ne zaman düzeleceği henüz bilinmezken, müşterilere giden bir mesaj şok etti. Banka kredi kart ve kredi ödemesi olan vatandaşların kredili mevduat hesabından para tahsil ettiğini bildirdi

Mağdur olan milyonlarca Akbank müşterisi açıklama bekliyor

Akbank’ta dün meydana gelen bankacılık sisteminin çökmesinin ardından müşteriler internet şubesine girememişti. Banka müşterileri aynı zamanda ATM''den işlem yapamamıştı. Bireysel müşterilerin yanı sıra kredi kartı pos cihazları da çalışmadı.

Kira ve fatura ödemek isteyen, çek tahsil etmek isteyenler, kredi ödemek isteyenler hiçbir işlem yapamadı. Bankanın şubeler arası işlemlerinde de aksamalar meydana geldi. İşlem yapılamamasından dolayı yaklaşık 10 milyon Akbank müşterisinin işlemleri aksarken, faiz işlenip işlenmeyeceği merak konusu oldu.

Akbank yapılamayan işlemler için faiz işlerse sistem çökmesinden binlerce vatandaşın mağduriyetinin akıbeti merak ediliyor. Herkesin aklındaki soru sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle işlenen bu faizleri karşılayacak mı?

Uzmanlar, bankanın müşterilerinden geciken ödemelerden dolayı gecikme faizi alamayacağını belirtirken dün müşteriler bankadan gelen mesajla şok oldu.

Banka ödeme günü bugün olan müşterilerine sms yollayarak kredi mevduat hesaplarından tahsilat yapıldığını bildirdi.

FAİZ TAHSİL ETTİ
Sistemin göçmesi sebebiyle vatandaşlar bankaya EFT ve havale benzeri işlemler yapamadılar. Şubeye veya ATM aracılığı ile para da yatıramayan müşterilere ikinci bir şok yaşattı. Banka kredi kart ve kredi ödemesi olan vatandaşların kredili mevduat hesabından para tahsil ettiğini bildirdi. Yani bankanın sorunu nedeniyle para yatıramayan vatandaş banka tarafından cezalandırılmış oldu.

İlgili Haberler