Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın şok hamlesini açıkladı

Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın şok hamlesini açıkladı
Türkiye’nin önde gelen iktisatçılarından Mahfi Eğilmez son açıklanan enflasyon raporundan sonra Merkez Bankası’nın tutarsızlığı ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bugün kamuoyuna sunduğu enflasyon raporunu değerlendirmede bulundu. İktisat uzmanı Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası’nın bir hafta önce açıkladığı politika faizine dikkat çekerken yapılan tutarsız açıklamalar ile alakalı konuştu.

"MERKEZ BANKASI''NIN POLİTİKASI YOK SADECE SÜRÜKLENİYORUZ"

Mahfi Eğilmez, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası’nın 21 Eylül’deki PPK toplantısında politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 18’den yüzde 16’ya çektiğini hatırlattı. Bugün açıklanan enflasyon raporuna göre ise Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini yüzde 14,1''den yüzde 18,4''e yükselttiğini vurgulayan Mahfi Eğilmez para politikasının kalmadığını sadece politika yapıldığını belirti.

Eğilmez paylaşımında tam olarak şu ifadeleri kullandı:

"TCMB açıkladığı enflasyon raporunda 2021 yılsonu enflasyon tahminini % 14,1''den yüzde 18,4''e yükseltti. Oysa daha bir hafta önce politika faizini yüzde 18''den yüzde 16''ya indirmişti. Para politikası giderek paradan soyutlanıp politikadan ibaret hale geliyor."

Eğilmez bir takipçisinin kendisine yazdığı “Benim anladığım hükümet yüksek kur politikasıyla ülkeyi ucuz işgücünün merkezi yapmaya çalışıyor,” yorumuna ise “Hiç sanmıyorum. Ortada bir politika yok, sürükleniyoruz” Şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler