MGK: Terörle mücadele sonuna kadar sürececek!

MGK: Terörle mücadele sonuna kadar sürececek!
MGK’dan kararlılık mesajı çıktı: Terörle mücadele sonuna kadar sürececek!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yılın son MGK’sı, 5 saat 45 dakika sürdü. 64. hükümet üyeleriyle ilk kez gerçekleştirilen toplantıda; bölücü terör, Rusya krizi, IŞİD’le mücadele ve diğer iç-dış meseleler ele alındı.

Yapılan açıklamada, terör saldırıları ve provokatif eylemler gerçekleştiren; baskı ve şiddet uygulayan bölücü terör örgütüyle mücadeleye, terör sona erdirilinceye kadar kararlılıkla devam edileceği, bu mücadeleden bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yılın son MGK’sı, 5 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda;  iç-dış meseleler ele alındı. Yazılı açıklamada, “Ülke genelinde kamu düzenini bozmak amacıyla terör saldırıları ve provokatif eylemler gerçekleştiren; bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mukim vatandaşlarımıza yönelik baskı ve şiddet uygulayan bölücü terör örgütüyle mücadeleye, terör sona erdirilinceye kadar kararlılıkla devam edileceği, terörle mücadeleden bölgede yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceği vurgulanmıştır. Rusya’nın ülkemizin meşru tutumuna karşı gösterdiği kabul edilemez tavır değerlendirilmiş, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Rusya’nın, Suriye’deki rejimle birlikte bölgede  yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı, mülteci konusu dahil, tüm  insani meseleler hakkında Kurul bilgilendirilmiştir. Rusya’nın ülkemizin meşru  tutumuna karşı gösterdiği kabul edilemez tavır değerlendirilmiş, bu durum  karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak  görüşülmüştür. Tüm inançlara ve insanlığın ortak mirasına karşı suç işleyen DEAŞ (IŞİD) terör örgütüyle mücadelenin, bölge ülkeleri ve uluslararası toplumla iş birliği içerisinde sürdürülmesinin önemine dikkat çekilmiştir” denildi.