Mansur Yavaş, belediye araçlarının plakalarını paylaştı

Mansur Yavaş, belediye araçlarının plakalarını paylaştı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediyeye kayıtlı araçların plakalarını paylaştı. Öte yandan, belediye araçlarına, Başkan Yavaş'ın talimatıyla "Hizmet Aracı” ibaresi konulacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada belediyeye kayıtlı araçların plakalarını kamuoyuyla paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı verdiği talimatla belediyeye ait araçların özel araçlardan ayır edilmesi için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm hizmet araçlarına “Hizmet Aracı” ibaresi konulacak.

Büyükşehir Belediyesi’nde kiralık araç sayısını bin 953’ten bin 251’e düşüren Başkan Yavaş, bu sayede yıllık ortalama 30 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını kamuoyuna açıkladı.

Şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda bir sözünü daha yerine getiren Başkan Yavaş şimdi de Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri ile bağlı iştiraklerde kullanılan tüm hizmet araçlarının listesini internet sitesinde yayınladı.

ARAÇLARIN TAM LİSTESİ BÜYÜKŞEHİR WEB SAYFASINDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesine konulan hizmet araçlarının tam listesi, plakalarıyla birim birim nerelerde kullanıldığı bilgisiyle birlikte yer aldı.

Başkentlilerin araçların hangi amaçla ve hangi birimler tarafından kullanıldığını görebilmesini sağlayacak uygulama sayesinde hem usulsüz kullanımların tespiti kolaylaşacak hem de uyarı mekanizması devreye girecek.

BELEDİYE ARAÇLARINA HİZMET ARACI GÖRSELİ

Başkan Yavaş'ın talimatıyla tüm hizmet araçlarının üzerine trafikteki diğer özel araçlardan ayırt edilebilmesi için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren “Hizmet Aracı” ibaresi konulacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde kullanılan tüm araçlara yapıştırılacak görselle, araçların mesai saatleri dışında ya da özel amaçlı olarak kullanılmasının da önüne geçilecek.

MANSUR YAVAŞ'TAN PARK YAPIMI TALİMATI

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye bünyesindeki peyzaj mimarlarına, mevcut parkların eksikliklerinin giderilmesi ve yeni parklar yapılması talimatı verdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Yavaş, Ankara'nın yeşil alan projelerini görüşmek amacıyla belediye bünyesindeki peyzaj mimarlarıyla bir araya geldi.

20191016_2_38770872_48525008_web.jpg

Başkentin rekreasyon alanlarının son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve peyzaj mimarlarının önerilerini dinleyen Yavaş, "Ben sizden prestij parklarımız içindeki eksikleri tespit edip gidermenizi ve başkentimize yeni prestij parklar kazandırmanızı istiyorum." ifadesini kullandı.

"DAHA ÇOK YEŞİL ALAN VE REKREASYON ALANI YAPACAĞIZ"

Mansur Yavaş parklar, refüjler ve diğer alanlarda gerekli bakımların yapılmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Mahalle içleri de dahil olmak üzere önümüzdeki yılları da hedefleyerek, daha çok yeşil alan ve rekreasyon alanı yapacağız. Ben yeni parklarda yapılar ve imalatlar istemiyorum. Avrupa'da parkların içinde en fazla bir kafe, lavabo ve çocuklar için oyun alanı var. Parklar daha doğal alanlardan oluşsun, insanlar çocuklarıyla bisiklete binsin, piknik yapsın istiyorum. Parklarda artık mangal olmasın."

Parklarda güvenlik, ışıklandırma, tuvalet, temizlik gibi temel konularda gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Yavaş, vatandaşların şikayette bulunacakları durumların yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

20191016_2_38770872_48525009_web.jpg

Amaçlarının, başkentlileri belli başlı parklarda yoğunlaştırmamak olduğunu ifade eden Yavaş, Çubuk, Atatürk Orman Çiftliği, Zafer Meydanı ve belirlenen birçok noktada yeni parklar yapacaklarını bildirdi.

Yavaş, peyzaj mimarlarından ilkbaharda uygulanmak üzere yeni projeler hazırlamalarını isteyerek, "Refüjlere dikilen ağaçların çoğu kuruyor. Ağaçlar, dikilmemesi gereken yerlere dikilmiş. Biz bu ağaçları koruyabildiğimiz yere kadar korumaya ve yaşatmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

20191016_2_38770872_48525010_web.jpg

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş da, Yavaş'ın talimatı doğrultusunda birçok alanda lavanta gibi başkent iklimine uygun ve ekonomik bitkiler kullanacaklarını belirterek, yeni yıldan itibaren peyzaj çalışmalarının tamamını belediye çalışanlarıyla yürüteceklerini kaydetti.

Güldaş, başkentte yaklaşık 12 milyon metrekare yeşil alandan sorumlu olduklarının altını çizdi.