Yılan sevgisi araç söktürdü

Yılan sevgisi araç söktürdü
Mardin'den Konya'ya gelirken açık kalan kafesinden çıkarak aracın ön konsoluna kaçan yılanı için oto sanayiye giden bir kişi, bulunduğu yerden çıkarılan yılana eline alıp severek verdiği tepki gülümsetti.

İHA''nın haberine göre, Mardin’den otomobiliyle yola çıkan ismi öğrenilemeyen bir kişi, seyahat sırasında kafesi açık kalan beslediği yılanın aracın ön konsoluna girdiğini fark etti. Bunun üzerine yılan sahibi Konya’da oto sanayiye giderek, iş yeri çalışanlarına aracın ön konsoluna bir canlı olduğunu ve çıkarmak için ön konsolu sökmelerini söyledi. 

Aracın göğüs bölümündeki canlıyı fare zanneden iş yeri çalışanları daha sonra bunun yılan olduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadı. Çalışanlar uzun uğraşlar sonucunda yılanı aracın göğüs kısmından çıkararak sahibine teslim etti. Yılanın araçtan çıkarılma anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntülerde, yılanın araçtan çıkarıldığı ve sahibine teslim edildiği görülüyor. Yılanına kavuşan sahibinin ise yılanı alıp sevmesi ve verdiği ilginç tepki de kayıtta yer alıyor. İş yeri ustalarından Musa Topdaş yaşanan olayı anlatarak, “Müşterimiz geldi. Arabanın içinde bir canlı olduğunu, bize arabanın göğsünü sökmemizi söyledi. Biz de yardımcı olalım dedik. Ama içinde ne tür bir canlının olduğunu bilmiyorduk" dedi.

Topdaş "Fare zannettik. Daha sonra müşteri bize ‘içinde yılan var, göğsü sökmemiz gerekiyor’ dedi. Biz de sökmeden çıkarabilirsek bir bakalım dedik. Ondan sonra arabanın kilometre saatini söktük. O şekilde halletmeye çalıştık ama hayvan çıkmadı, çok sıkışmıştı. Göğsü söktükten sonra sahibi hayvanı kendi eliyle çıkardı. Ondan sonra tekrar göğsü yerine taktık ve gönderdik” dedi.

Yılan olduğunu duyunca korktuklarını belirten Topdaş, “İlk başta korkmadık değil. Elimle çıkarmaya çalışıyordum, ölü fare zannetmiştim ama yılanmış. Zehirsiz olduğunu öğrenince sökelim, yeniden takalım dedik. Adam Mardin’den buraya gelinceye kadar hayvanın kafesi açık kalmış. Kafes açık kalınca hayvan arabanın göğsünün içine kaçmış. Biz de burada yardımcı olduk” diye konuştu.