Bayır-Bucak’ta destan yazılıyor

Bayır-Bucak’ta destan yazılıyor
Bayır-Bucak Türkmenlerini ziyaret eden Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Nihat Kula, “Rusya ve Esad’ın ağır silahlarla düzenledikleri saldırılara karşı iman gücüyle destan yazıyorlar” dedi

Türk toprakları için destan yazıyorlar!

Türkmenlerin kıt imkânlarla mücadele ettiğini ifade eden Kula, “Bizlerden sadece dua istiyorlar“ ifadesini kullandı. 

 

Bayır-Bucak’ta destan yazılıyor

Türkmenlerin, karadan ve havadan ağır silahlarla yapılan saldırılara karşı çok zor şartlarda, kıt imkânlarla mücadele verdiği belirtildi.

Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nihat Kula, Bayır-Bucak Türkmenlerine yaptığı ziyareti ve gözlemlerini YENİÇAĞ’a anlattı. Kula, “Bayır-Bucak Türkmenleri, Rusya ve Esad saldırılarına karşı iman gücüyle destan yazıyor” dedi. Rusya ve İran destekli Esad rejiminin hem havadan hem karadan saldırılarına karşı Bayır-Bucak Türkmenlerinin çok kıt imkânlarla mücadele ettiğini ifade eden Kula, ağır silahlar ile yapılan saldırılara karşı Türkmenlerin elinde sadece “Keleş” adı verilen silahların olduğunu belirtti.

Destek bekliyorlar

Türkmenlerin, zor şartlarda mücadele ettiğini, Türkiye’den dua ve destek beklediğini dile getiren Nihat Kula, “Bizden çok şey beklemiyorlar. ‘Bizlere sahip çıkın ve dua edin’ diyorlar. Ben bölgedeyken Kızıldağ, Esad rejiminin eline geçmişti. Daha sonra görüştüğümde Türkmenlerin Kızıldağ’ı geri aldığını öğrendim. Türkmenler topraklarını savunmak için destan yazıyor” diye konuştu. Nihat Kula, Türkmen yaralıların tedavi olduğu hastaneyi ziyaret ettiklerini ve hastanenin çok kötü şartlarda olduğunu anlattı. Kula şunları söyledi: “Hastane olarak kullandıkları yer çok ilkel şartlardaydı. Ne kapısı ne de penceresi vardı. Zannediyorum daha önce okul olarak kullanılıyormuş. Sınıfın birini acil servis, diğerini ameliyathane olarak kullanıyorlar. 2 ayrı sınıf da yatakhane olarak kullanılıyor. Tıbbi anlamda hiçbir cihazları yok. Çok ilkel şartlarda tedavi oluyorlar. Hastane, Türkiye sınırına 10 kilometre mesafede olan Türkmen köyünde yer alıyor. Bayır-Bucak Türkmenlerine hizmet veren bölge hastanesi gibi kullanılıyor. Bu çevrede başka bir hastane de yok. Hastanede gönüllü olarak görev yapan Yeryüzü doktorları denilen bir grup var. Yaralı ve hastalara o arkadaşlar gelip yardımcı oluyor.”

Saldırılar sürüyor

Öte yandan Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, bölgede stratejik noktalara yoğun saldırıların devam ettiğini söyledi. Esad’ın, Türkmendağı’na hakim olan Kızıldağ, Burj El Kasab ile Cebel Ekrad bölgesini ele geçirmek istediğini belirten Vezir, Bayır-Bucak Türkmen bölgesinde son 2 aydır yaşanan saldırıların 4 yılın en yoğunu olduğunu belirtti. Sıcak çatışmalarda rejimin bazı noktaları ele geçirdiğini aktaran Vezir, “Güneydeki Gimam köyü ile çevresindeki Derhanne ve Zuveyk köyleri ile batıdaki Avanlı köyü çevresinde 2 nokta rejimin eline geçti. Rejimin bu saldırılarının hedefi, stratejik öneme sahip Burj El Kasab tepesini ele geçirmek. Ayrıca kuzeydeki Kızıldağ tepesini 15 günde 2 kez aldı ancak Türkmen birlikler burayı geri almayı başardı” diye konuştu. Çatışmalarda Türkmenlerin çok sayıda şehit ve yaralılarının olduğunu anlatan Vezir, rejimin de karadan yapılan bu operasyonlarda çok önemli zayiatlar verdiğini kaydetti.