Maske cezalarıyla ilgili şok karar. Herkesi yakından ilgilendiriyor

Maske cezalarıyla ilgili şok karar. Herkesi yakından ilgilendiriyor
Korona virüs salgınından korunmak ve salgının yayılmasını önlemek için alınan önlemlerin başında gelen maskesiz sokağa çıkma yasağına uymayanlara kesilen para cezası için Yargıtay son noktayı koydu. Bir vatandaşa maske takmadığı gerekçesiyle kesilen idari para cezasının iptali yönünde karar veren Yargıtay, başka bir vatandaşın cezasıyla ilgili ters yönde bir karar aldı.

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan ve Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre, 2020 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan Kentinde başlayan ve hala tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden korona virüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için alınan önlemlerden biri de maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmesi olmuştu.

Maske takmadığı tespit edilen kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanuna göre, idari para cezaları kesilmeye devam ediyor.

Maske kısıtlaması ve cezalarla ilgili ilgili de Yargıtay yeni bir karara imza attı.

Bir vatandaşa maske takmadığı gerekçesiyle kesilen idari para cezasının iptali yönünde karar veren Yargıtay, başka bir vatandaşın cezasıyla ilgili ters yönde bir karar aldı.

Bolu'da maske takmadığı için 900 lira ceza yiyen Nilgün Kızılırmak'ın cezasını kaldıran Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını yüksek mahkeme değerlendirdi.

Yüksek mahkeme bu kararı oy çokluğuyla bozdu. Yargıtay kararında Nilgün Kızılırmak'a 250 liradan bin liraya kadar idari para cezası verilmesi gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler