MasterChef Türkiye’de ikinci finalist belli oldu. 29 Aralık MasterChef Emir ve Serhat düellosunu kim kazandı

MasterChef Türkiye’de ikinci finalist belli oldu. 29 Aralık MasterChef Emir ve Serhat düellosunu kim kazandı
MasterChef Türkiye’de finalin adı dün gece Emir ve Serhat’ın kıyasıya mücadelesinin ardından belli oldu. Üçlü turlarda şeflerin en yüksek puanı alan yarışmacı Barbaros'un yanına çıktı. Peki, MasterChef’te Türkiye’de finalin adı belli oldu. 29 Aralık MasterChef Türkiye’de ikinci finalist kim oldu. MasterChef’de şampiyon pazar günü belli olacak.

Final heyecanın yaşandığı MasterChef Türkiye'nin 29 Aralık’ta yayınlanan 132’inci bölümünde Emir ve Serhat’ın mücadelesi nefesleri kesti. Finale kalan ikinci isim son oyunda alınan puanlarla belirlendi. MasterChef'ten elenen yarışmacının üzüntüsü ve yaptığı duygusal konuşmayla geceye damga vurdu. İşte, MasterChef’te Türkiye’de finalin adı belli oldu. 29 Aralık MasterChef Türkiye’de ikinci finalist kim oldu. MasterChef’de şampiyon pazar günü belli olacak.yenicag-masterchef5-047.jpg
MASTERCHEF TÜRKİYE’DE KİM ELENDİ? 
TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin 132. bölümünde Serhat ve Emir düellosu yaşandı. 29 Aralık Salı akşamı izleyici karşısına çıkan MasterChef Türkiye'de yarışmacılar “tereyağlı” konseptine uygun yemekler hazırladı. Emir ve Serhat ilk oyunda başlangıç yemeğini yapmaya çalıştı.
Bir saat sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı ve Serhat 24 puan alarak ilk oyunu kazandı. Emir'in toplam puanı ise 20 oldu.yenicag-masterchef3-072.jpg
İkinci oyunda ise ana ürün için yarışmacılar bu kez tereyağı konseptine göre ana yemek yapmaya çalıştı. Sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı. Oyun sonunda Serhat toplam 43 puan alırken, Emir'in puanı 45 oldu.
Bir saat sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı ve Serhat 24 puan alarak ilk oyunu kazandı. Emir'in toplam puanı ise 20 oldu.
İkinci oyunda ise ana ürün için yarışmacılar bu kez tereyağı konseptine göre ana yemek yapmaya çalıştı. Sürenin ardından şefler yemeklerin tadına baktı. Oyun sonunda Serhat toplam 43 puan alırken, Emir'in puanı 45 oldu.
yenicag-masterchef6-042.jpg
VEDA KONUŞMASI HERKESİ ETKİLEDİ
MasterChef üçüncüsü olan Emir, yaptığı duygusal konuşmayla izleyenleri derinden etkiledi. Emir, "Ben kendime bir söz vermiştim. MasterChef finaline geldiğimde eksik olan yönüme çalışacağım ve onu yapacağım diye. Ama ben eğer o baklavayı açamıyorsam kupayı almaya hak kazanmıyorum demek ki. Belki büyük bir risk ama benim içim rahat etmezdi. Onlar finalde olmayı hak ediyormuş.
Yarışmaya ilk geldiğimde kadın düşmanı yaftası oluşmuştu. Buna çok üzülmüştüm. Annem çok üzülecek birazcık. Beni kadınlar yetiştirdi ama babamın oğluyum. Babam bir şampiyondu. Onun gibi olmak istiyordum. Ne mutlu bana ki bir sürü sevenim oldu
. " dedi.
MasterChef büyük finali 3 Ocak Pazar akşamı ekranlara gelecek. Serhat ve Barbaros finalinde şampiyon belli olacak.
yenicag-masterchef4-059.jpg
MASTERCHEF EMİR ELİDEMİR KİMDİR?
1994 yılında İzmir’de dünyaya gelen MasterChef Emir 26 yaşında. Emir Elidemir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimini Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde tamamlamıştır.
Florida'da, Amsterdam'da stajlar yapan Emir Elidemir, bu stajlardan birisini 2 Michelin yıldızlı restoranda gerçekleştirmiştir. Emir Elidemir son olarak New York’ta çalışmıştır.
yenicag-masterchef-018.jpg
EMİR’İN BABASI ESKİ FUTBOLCU VE SPOR YAZARI
İzmırspor'un eski futbolcularından, spor yazarı ve diş hekimi Hasan Elidemir, 60 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir tedavi gören Elidemir'in  özel bir hastanede yoğun bakıma alındıktan sonra buradaki tüm müdahalelere rağmen kalbinin durduğu öğrenildi. İzmir'in Eşrefpaşa semtinde 1959 yılında doğan ve 1970'te İzmirspor altyapısında futbola başlayarak genç milli olan Elidemir, 14 yıl bu kulüpte forma giydikten sonra Antalyaspor'da da oynadı. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olarak uzun yıllar Eşrefpaşa Hastanesi ve kendi muayenehanesinde doktorluk yapan Elidemir, köşe yazarlığı ve Altay'da sportif direktörlük görevinde bulundu. Yeni Asır'da spor yazarlığı da yapan Elidemir, Yeni Buca Mezarlığı'nda toprağa verildi.yenicag-masterchef2-076.jpg
 

(Kaynak: Hürriyet)