Mehmet Barlas AKP'yi savunmak için Sedat Peker'e daldı

Mehmet Barlas AKP'yi savunmak için Sedat Peker'e daldı
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretini kaleme aldı. Barlas'ın "Bir kanun kaçağının Birleşik Arap Emirlikleri'ne sığındıktan sonra Türkiye'nin gündemine manevi el bombaları atması, hepimizi şaşırtmıştı" sözleri Sedat Peker'e göndermede bulunduğu yönünde yorumlandı.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Birleşik Arap Emirlikleri''ne yapacağı ziyaretin Türkiye''ye döviz açısından ufuklar açacağını belirterek, "BAE Emiri''nin bundan evvelki ziyaretinde 16 milyar dolar yatırım programıyla gelmesi, şubattaki ziyareti hayal ufkundaki rakamlara bağlıyor. Bilmiyorum bu gerçek olur mu? Aynı beklentilerin Suudi Arabistan için de söz konusu olduğu biliniyor" dedi.

Mehmet Barlas AKP''yi savunmak için Sedat Peker''e göndermede bulundu. Barlas, Peker''in yayınladığı videolarda bulunduğu iddialarla ilgili  "Bu ülkelerle ilişkiler bozulduğu zaman akla gelmeyen kötülükler de devreye giriyor. Mesela, bir kanun kaçağının Birleşik Arap Emirlikleri''ne sığındıktan sonra Türkiye''nin gündemine manevi el bombaları atması, hepimizi şaşırtmıştı. Aynı şekilde Kaşıkçı cinayetinden sonra Suudi Arabistan veliahtının Türkiye''yi karşısına alan politikalar izlemesi de dikkatleri çekmişti" ifadelerini kullandı.

Benzine, doğalgaza ve sigaraya yapılan zamlara da vurgu yapan Barlas, "Bu kısırdöngüden acaba ne zaman çıkacağız? Bulunan doğalgaz kaynaklarının Avrupa''nın bile ihtiyacını karşılayabileceği söyleniyor. Bu enerji kaynakları henüz son kullanıcıya ulaştırılamadı. Bu yüzden geçici de olsa yeni zamları konuşuyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Barlas,  "Muhalefetin meşruiyet sorunu" başlıklı yazısında, ''Bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu''nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir'' ifadelerini kullanan Barlas, bugünkü yazısında ise, “Türkiye''nin iyiliği değil, kötülüğü için uğraşan isimlerin bir listesini yapsak acaba 150''den fazla mıdırlar?'' dedi.

“Pokemon Suratlı Mehmet Barlas’ı Sahaya Sürmüşler”

Barlas''ın bu yöndeki ifadelerini eleştiren Peker, ''Çaresizlik ne kötü? Korku iklimi oluşturmak için elde malzeme kalmayınca pokemon suratlı mehmet barlası sahaya sürmüşler. Beklemeyi sevmeyen, ilk gelen otobüse binen kaplama mehmet; sen boğazdaki lüks mekanlarda gezmeye, iş bağlamaya devam et. Kıpraklık yapma'' dedi.

İlgili Haberler