Mehmet Faraç bakanlığın paylaştığı fotoğraftaki detaya dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’ndan Çinçe yazılı şişeler sonrası açıklama geldi

Mehmet Faraç bakanlığın paylaştığı fotoğraftaki detaya dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’ndan Çinçe yazılı şişeler sonrası açıklama geldi
Sağlık Bakanlığı üzerinde Çince yazılar yer alan ve Biontech aşısı olduğu iddia edilen aşı şişesiyle ilgili açıklama yaptı. İddiayı gündeme getiren gazeteci Mehmet Faraç ise görseller arasındaki farka dikkat çekerken kendi paylaştığı şişenin arkasında etiket bulunmadığını belirtti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Yeniçağ gazetesi yazarı Mehmet Faraç’ın gündeme getirdiği Biontech aşısı olduğu iddia edilen üzeri Çince yazılarla dolu şişeyle ilgili Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

BAKANLIK: BİR UZAKDOĞU ÜLKESİ İÇİN ÜRETİLEN AŞILAR

Bakanlık açıklamasında, “İsmi bilinmeyen aşı kullanıldığı iddiasıyla sosyal medya ve yazılı basında yer alan flakonlar ülkemizde kullanım onayına sahip BioNTech firmasının bir uzak doğu ülkesi için ürettiği aşılara aittir. Bakanlığımız ülkemizde COVID - 19 aşılarının henüz yeterli miktarda olmadığı bir dönemde BioNTech firmasından tedariği hızlandırmasını talep etmiştir. Bunun üzerine BioNTech firması, bir Uzakdoğu ülkesi için ürettiği aşıları ülkemize yönlendirmiştir. Yönlendirilen aşıların üzerinde yer alan etiketlerin Türkiye’de değişmesi soğuk zincirin bozulmasına neden olacağı için etiket değişimi yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

“AÇIKLAMADAKİ ŞİŞE FARKLI BİR AŞIYA MI AİT?”

Açıklamanın sonunda verilen görselde ise önünde Çince yazılar yazan şişenin arkasında ise Biontech Pfizer yazıldığı görülürken Faraç’ın paylaştığı şişenin ise arkasında etiket olmadığı dikkat çekti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Faraç bu detaya dikkat çekerken ayrıca kendi paylaştığı şişenin şeffaf bakanlığın paylaştığı fotoğraftaki şişenin ise flu olduğunu belirtti.

“BİONTECH CEVAP VEREMEDİ”

Faraç ayrıca “benim elimde tuttuğum şişede Biontech yazmıyordu. Zaten yazsa neden bunu gündeme getireyim” derken “Biontech firmasına ısrarla mail attım, tuhaf anlamsız cevaplar yazdılar ama bu bizim bu bizim aşımızdır diye net yanıt veremediler. Asıl mesele de şu Çin açısı ile ilgili zaten bir kuşku endişe varken bakanlık uzak doğuya giden bir aşı getirmişse Bunu neden önceden duyurmadı” dedi.

Mehmet Faraç’ın paylaştığı ve sosyal medyada yer alan başka bir görsel

 

Sağlık Bakanlığının paylaştığı görsel ve metin

İlgili Haberler