Meral Akşener ittifak görüşmelerinin detaylarını anlattı

Meral Akşener ittifak görüşmelerinin detaylarını anlattı
Yerel seçimler için yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama yapan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Dokuz büyükşehiri konuşuyoruz. Seçimlerin kilidini İstanbul ve Ankara çözecek" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan ve İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte Hürriyet’i ziyaret etti.

İsmail Saymaz'ın haberine göre Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın 24 Haziran’daki seçim sonuçlarına göre hazırlanan bir simülasyonun sunumunu yaptığını anlatan İYİ Parti lideri, şunları söyledi:

24 HAZİRAN’DAN DERSLER ALDIK

“Bu sunumda 17 büyükşehirden üçünün güneydoğuda bulunduğu belirtildi. Kaldı 14 büyükşehir. CHP’liler İzmir, Aydın, Muğla ve Tekirdağ’ı kesin olarak alacaklarını söyledi. Onları kenara koyunca 10 büyükşehir kalıyor. 10 büyükşehir arasında yer alan Balıkesir’de CHP aday açıkladığı için dokuz şehir üzerinden görüşmeler devam edecek. Bugün (dün) Tezcan ve bizden Koray Aydın görüştü. Duruma göre bir görüşme daha yapabiliriz. Görüşmelerin 15 günde sonuçlanmasını istedim. Seçmenlerimizi hayalkırıklığına uğratmayacağız. 24 Haziran’dan ders aldık.”

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı üç hafta önce arayarak, teklifte bulunduğunu anlatan Akşener, “Burhanettin Bey, süreye ihtiyacı olduğunu söyledi. ‘Bir altyapı oluşturmam gerekiyor’ dedi. Mersin’de adayımız olabilir” dedi.

5bef3b4c67b0a92af0d4e6ba.jpg

PARTİLER ANKARA VE  İSTANBUL İÇİN YARIŞACAK

Bodrum ve Karabük’ü alacaklarını ifade eden Akşener, Niğde, Uşak ve Bursa’nın Osmangazi ilçesinde en şanslı parti olduklarını öne sürdü. Akşener “Kaybedecek bir şeyimiz yok. Önceliğimiz, oyumuzu muhafaza edip üzerine eklemektir. Ama görebildiğim kadarıyla bütün siyasi partiler açısından, Ankara ve İstanbul bilek güreşinin olacağı yerdir” dedi.

Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifaka katılıp katılmayacağı yönünde bir gelişme olmadığını belirten Akşener, HDP ile hiçbir kurumsal ilişkiye girmeyeceklerini söyledi.

İlgili Haberler