Merkel'den Navalnıy açıklaması

Merkel'den Navalnıy açıklaması
Rus muhalif Navalnıy ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Beyaz Saray'ın önceki gün yaptığı açıklamanın ardından Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel, Navalnıy’ın sağlığı konusunda endişe duyduğunu söyledi.

Merkel'den Navalnıy açıklaması

Rus muhalif Navalnıy''in zehirlenmesiyle başlayan tartışmalar, artarak devam ediyor. Beyaz Saray''dan önceki gün yapılan açıklamada, Navalniy''in başına bir şey gelmesinin Rusya''ya ağır sonuçlar doğuracağı vurgulanmıştı.

Bugün de konuyla ilgili Merkel''den açıklama geldi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya''da bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesi gerekçesiyle açlık grevine başlayan muhalif Aleksey Navalnıy’ın sağlığı konusunda endişe duyduğunu söyledi.

Merkel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) ilkbahar oturumunda, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

AHİM''İN NAVALNIY KARARI 

Rusya''da tutuklu bulunan Navalnıy ile ilgili bir soruya cevap veren Merkel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin geçmişte Navalnıy ile ilgili verdiği kararın önemli olduğunu belirtti.

Merkel, "Bu günlerde Aleksey Navalnıy konusunda çok endişeliyiz. Diğerleriyle birlikte (Navalnıy''e) uygun tıbbi bakım sağlanması için çalışıyoruz ve endişeliyiz. Etkimizi göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Rusya ile ilişkileri zorlaştıran çok fazla ihtilafın bulunduğunu ifade eden Merkel, "Ben yine de her zaman birbirimizle konuşmamız gerektiğini söyleyen biriyim." dedi.

Merkel, Rusya''nın Ukrayna sınırına asker yığmasından dolayı buradaki durumu "endişe verici derecede gergin" olarak niteledi.

İlgili Haberler