Meteoroloji kahini Kerem Ökten Rusya’nın elindeki büyük silahı açıkladı

Meteoroloji kahini Kerem Ökten Rusya’nın elindeki büyük silahı açıkladı
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 5. gününde devam ediyor. Bölgedeki çatışmalar devam ederken Meteoroloji kahini Kerem Ökten Rusya’nın elindeki büyük silahı açıkladı.

Rusya''nın Ukrayna''ya karşı başlattığı savaş 5. gününde Rus askerleri Harkov''dan geri püskürtüldü. Kent tamamen Ukrayna''nın kontrolüne geçti. Ülkenin değişik yerlerindeki siviller ise çatışmalarda zarar görüyor.

Rusya’nın Ukrayna halkının şiddetli direnişinin ardından yeni bir karar aldığı ve yıkıcı termobarik roketleri devreye sokacağı iddia edilmişti.

Meteoroloji Kahini Kerem Ökten sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ökten Rusya’nın termobarik silah kullanmasına tepki gösterdi ve sonuçlarının neler olacağını açıkladı.

Ökten, paylaşımında “Rusya''nın termobarik silah kullanmasını kınıyorum. Maalesef savaş hukukuna uymayan silahlar icad ediliyor. Termobarik silah uçaktan atıldığında ilk olarak bulut gibi gaz yayar. İkinci aşamada ateşleme yapar ve korkunç bir ısı ortaya çıkar. Bütün herşeyi buharlaştırır...” ifadelerini kullandı.

 

TERMOBARİK SİLAH

Termobarik silahlar aynı zamanda vakum bombaları olarak da bilinirler, patlamanın bir parçası olarak atmosferi kullanan yüksek güçlü patlayıcılardır. Cesetleri buharlaştıran, iç organları ezen ve şehirleri adeta moloz haline getirebilen vakum bombaları şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında.

İlgili Haberler