Meteoroloji'den İstanbul ve İzmir sarı uyarı

Meteoroloji'den İstanbul ve İzmir sarı uyarı
Meteoroloji İstanbul ve İzmir için sarı uyarıda bulundu. Her iki il içinde kuzey ve kuzeydoğudan fırtına ve kuvvetli fırtına meydana geleceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan uyarıya göre, İstanbul ve İzmir için kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden fırtına ve kuvvetli fırtına (40-80 km /saat) bekleniyor. Meteoroloji, fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

 

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmadığı belirtildi. Hava sıcaklığının ise, iç ve batı kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler