MHP ile milliyetçilik, etkisiz eleman

Milliyetçi arkadaşlar hangi durumdaymışlar neymiş efendim: Çekimser!

Türkiye Cumhuriyeti ibaresini devlet dairelerinin tabelalarından çıkarttılar. O günlerde hep birlikte eleştiriyorduk. "Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti değil de nedir? Bunu nasıl yaparsınız?" diye...

Bir kısım özde milliyetçi olduklarını sandığımız arkadaşlar bu davranışları sebebiyle AKP'ye ateş püskürüyordu. Lakin hiç birinin aklına Meclis Araştırması için önerge vermek gelmemişti.

Gün geldi ite kaka MHP'den istifa ettirdikleri insanlar Meclis'e girdi ve "Türk Devletinin uğradığı bu hakareti, bu haksızlığı kim yaptı gelin araştıralım" dedi.

Önerge verdiler.

Ak koyun, kara koyun anında belli oldu.

Meclis, varlık sebebi olan devlete yapılan büyük haksızlığı yok sayarak "araştırılmasın" dedi. Hâlbuki devletin adını iktidarlar koymadı ki kaldırsın

Anayasada adı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" diye yazmaktadır. Anayasasında böyle bir yazan devletin adını, kendi kurumlarından siliyorlar ve ortada sorumlu kimse yok. Öncelikli görevi Anayasayı ve devleti koruması gereken Meclis ise öyle partizan ki, "bunu yapanlar araştırılmasın" diyor.

Sonuçlar tarihe not düşecek cinsten.

AKP: Ret.

CHP: Evet.

MHP: Çekimser.

İYİ Parti: Evet.

HDP: Çekimser.

Dikkat ettiniz mi AKP kesin tavırlı: "Ret" diyor.. Bu millîci, Türkiye'nin beka davasına kendini adadığını söyleyen arkadaşlar, varlığından istifade ettikleri devletin adını kim sildi kesinlikle bilinmesin demekteler. Acaba işin ucu kendilerine varıyor da ondan mı?

Haydin onlar öyle diyelim.

Peki, anlı şanlı Türk Milliyetçilerine ne diyeceğiz?         

Çekimser takılıyorlar şu ara.

Fikirleri yok yani?

İki arada bir deredeler..

Düşünüyorlar: Acaba T.C.'yi silenler ortaya çıksa mı çıkmasa mı?

Bilemiyorlar.

Karar vermekte zorlanıyorlar.

Aslında faili biliyorlar ama Cumhur İttifakının büyük ortağına kıyamıyorlar. Ne yapsınlar? Bu durumda mecbur T.C.'ye kıyacaklar..

Taviz vermeyi seçiyorlar.

 Güzel..

Bakın HDP de tıpkı sizin gibi düşünüyor. Onlar da aynen sizin gibi bilemiyorlar.

Ne yapsalar acaba?

Çekimser olmaya karar veriyorlar.

Ret de diyebilirlerdi.

Lakin sizinle aynı paralele düşmeye razı olmuş durumdalar.

Eee, şimdi ne diyeceksiniz.. HDP ile ikiniz, Anayasasında T.C. yazan devletin adına yapılan kumpanyayı kimin yaptığı konusunda aynı pozisyonda hizalandınız.

Ne demiştik geçen yazılarımızın birinde?

 MHP ile Milliyetçilik bitti?

MHP, artık milliyetçilik üzerinden etkili siyaset üretemez. Çünkü etkisiz elemana dönüştü. İşte MHP ile milliyetçi duruşun konumlandığı siyasi pozisyon bu.

Yanlış mı söylemişiz?

 

Yazarın Diğer Yazıları