Mike Pompeo: Erdoğan Kürtlerin korunması için taahhüt verdi

Mike Pompeo: Erdoğan Kürtlerin korunması için taahhüt verdi
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Bizimle birlikte savaşanların korunmasını sağlamak için elimizden geleni yapmamız büyük önem taşıyor. Erdoğan taahhütlerde bulundu. O da bunu anlıyor" dedi.

Orta Doğu turu kapsamında sürpriz ziyaretle Irak'a giden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'den çekilme kararının kesin olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli Kürtler konusunda güvence verdiğinin altını çizen Pompeo, "Bizimle birlikte savaşanların korunmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız büyük önem taşıyor. Erdoğan taahhütlerde bulundu, o da bunu anlıyor" ifadelerini kullandı. Türkiye ve bölgedeki Kürtlerle görüştüklerini dile getiren Pompeo, "Birliklerimizin nasıl güvenli şekilde çıkacağını ayarlamak için görüşmeler yapıyoruz. (Suriye'den) Ayrılmadan önce de tüm IŞİD unsurlarının temizlendiğinden emin olmak istiyoruz." diye konuştu

'TÜRKİYE'YE YÖNELİK TERÖR TEHDİDİNİ KABUL EDİYORUZ'

Türkiye'nin PKK/YPG kaynaklı güvenlik endişelerine de değinen Pompeo, "Erdoğan teröristlerin yaşamsal bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Türkiye'ye yönelik teröristlerden kaynaklı bir tehdit bulunduğunu kabul ediyoruz ve bu konuda çok destekleyici bir tutum içinde olacağız" dedi. Bir gazetecinin, Türkiye ve YPG/PKK'yı kastederek Kürtlerle ilişkilerinin nasıl yürütüleceği yönündeki sorusunu yanıtlayan Pompeo, her iki tarafla da görüştüklerini belirterek, "Askerlerimiz çekilirken birliklerimizin nasıl güvenli şekilde çıkacağını ayarlamak için görüşmeler yapıyoruz. (Suriye'den) Ayrılmadan önce de tüm IŞİD unsurlarının temizlendiğinden emin olmak istiyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler