Eski vekiller de istifa çağrısı yaptı

Eski vekiller de istifa çağrısı yaptı
CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, aralarında eski CHP milletvekilleri Bülent Baratalı, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Tuncay Ercenk, Ergün Aydoğan’ın da bulunduğu 9 eski milletvekiliyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

50 eski CHP milletvekilinin imzasının yer aldığı bildiriyi okuyan Anadol, “riskin bedelinin ödenmesi” çağrısında bulundu. Anadol, imzası bulunan eski milletvekillerinin daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının, Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yarattığını belirttiklerini söyledi. Kemal Anadol, seçim kampanyası sırasında İhsanoğlu’nun dile getirdiği bazı görüşlerin, kaygılarında ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini savundu.  İhsanoğlu’nun CHP ve MHP’nin toplam oyundan yaklaşık 5 milyon daha az oy aldığını, Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 puan gerisinde kaldığını belirten Anadol, bunun büyük bir başarısızlık olduğunu öne sürdü. Başarısızlık kadar vahim olan başka bir durumun da Genel Başkan’ın bunun vahametini kavrayamamış bir görüntü vermesi olduğunu savunan Anadol, CHP’nin, 12 Eylül 2010 referandumundan bu yana 12 Haziran genel, 30 Mart yerel seçimlerinde giderek kan kaybettiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin de başarısızlık zincirinin dördüncü halkası olduğunu söyledi. 

Sorumlu genel başkan
Bu olumsuz durumun sorumluluğunu seçimlere katılmayanlara ve geçersiz oy kullananlara yüklenemeyeceğini ifade eden Anadol şöyle konuştu: “Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan İhsanoğlu’nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aittir. Kendisi de İhsanoğlu’nu aday göstererek kişisel bir risk aldığını söylemiştir. Şimdi alınan bu riskin bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir.”