Milyonlarca Suriyeliyi besleyen hükümet Uygur Türk'ü kadını sınır dışı etti

Milyonlarca Suriyeliyi besleyen hükümet Uygur Türk'ü kadını sınır dışı etti
Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş sonrası milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan hükümetin Uygur Türk'ü bir kadını sınır dışı ettiği ortaya çıktı. Çin hükümetinin zulmüne sessiz kalan hükümetin bu hamlesi tepki çekti.

Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine Çin hükümetinin zulmüne sessiz kalan Türkiye’de Uygur Türkü bir kadının sınır dışı edildiği öğrenildi. Euronews muhabiri Mustafa Bağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ziynettin Tursun adlı 30 yaşındaki Uygur Türkü kadının Türkiye’den Tacikistan’a sınır dışı edilmesinin kesinleştiğini söyledi.

Tursun’un Tacikistan’dan Çin’e gönderilerek tutuklandığı ortaya çıktı.

2 çocuk annesi dul bir kadın olan Tursun’un çocuklarının ananesine teslim edildiği öğrenildi.

Euronews muhabiri Mustafa Bağ, Twitter hesabından gösterdiği tepkide “Zinnetgül Tursun Tacik değil ve Tacikistan pasaportu da taşımıyor. 30 yaşında iki çocuklu dul bir kadın neden sınırdışı edilir? Adım başı idam cezasının uygulandığı bir ülkeye bile bile bir kadın nasıl gönderilir? Tacikistan burada Çin adına mı devreye girdi” ifadelerini kullandı.

zinnetgul1.pngzimmetgul2.pngzinnetgul3.png

Çin’de cezaevinde bulunan Zinnetgül Tursun’un son durumu ise belirsizliğini koruyor.

Mustafa Bağ gösterdiği tepkide ayrıca Doğu Türkistan'da insan hakları ihlalleri olduğuna Batı'yı değil kendini 'Müslüman' olarak tanımlayan ülkeleri ikna etmek gerekiyor” dedi.

zinnetgul4.png

İlgili Haberler