'Balyoz değil, TSK’yı bertaraf etme davası!'

'Balyoz değil, TSK’yı bertaraf etme davası!'
'Balyoz değil, TSK’yı bertaraf etme davası!'

Balyoz Davası’nın dünkü temyiz duruşmasında savunma yapan sanık avukatı Sütlüoğlu, “Bizce bu dava, TSK’nın tüm

Balyoz Davası’nın dünkü temyiz duruşmasında savunma yapan sanık avukatı Sütlüoğlu, “Bizce bu dava, TSK’nın tümden bertaraf edilmesini öngörüyor” dedi

 

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli Orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı “Balyoz Planı” davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasına, verilen 1 haftalık bayram tatilinin ardından dün devam edildi. Duruşmada, savunma yapan sanıklar Erhan Şensoy ve Murat Özenalp’in avukatı İrfan Sütlüoğlu, “Bizce bu dava, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tümden bertaraf edilmesini öngören tertip davasıdır” dedi. Avukat Sütlüoğlu, bir gazeteci tarafından adliyeye getirilen verilerle kimsenin suçlanamayacağını, verilerin kim tarafından, nasıl elde edildiğinin belli olmadığını söyledi.

 


Suç kabul edilemez

 


Yerel mahkeme tarafından askeri gizlilik prosedürlerinin suç kabul edilmesinin anlaşılır olmadığını ifade eden Sütlüoğlu, “Seminerin darbe provası olduğu ve katılanların darbe saikiyle hareket ettikleri kabul edilse bile seminere katılmayanlar nasıl suçlanabilir? Darbeci kabul edilenler seminere katılmadan görev ve sorumluluklarını nasıl kavrayacaktı, deniz subaylarının hiçbirinin seminere katılmaması ilginç değil midir” dedi. Sütlüoğlu, “Bizce bu dava TSK’nın tümden bertaraf edilmesini öngören tertip davasıdır. Bu davaların kimler tarafından, neden kurgulandığı ve neden bu sanıkların seçildiği sorgulanmalıdır. Kamuoyunu yanıltıcı yayınlarla bunları kimlerin yapabileceği son derece anlaşılır şekilde görülmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

 


“Ahlaksız” tartışması

 


Avukat Sütlüoğlu, emekli subayların da davaya dâhil edilmeleriyle “Ey Türk subayı, vatansever işler yapma, aksi halde emekli olsan dahi kendini kurtaramazsın” mesajı verildiğini ve kahramanca mücadelelerinin hesabının sorulduğunu savundu. Sütlüoğlu’nun, yargılamayla ilgili, ‘hukuksuz, ahlaksız, pervasız’ değerlendirmesi üzerine Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul araya girerek uyarıda bulundu. Ertuğrul, “Bir hukukçu olarak lütfen seçtiğiniz kelime ve tabirlere dikkat ediniz. Ahlaksız gibi kelimelerle... Hukuki kelimeleri seçmenizde dikkat etmeniz gerekir” dedi. Bilgin Balanlı’nın Avukatı İbrahim Şahinkaya ise savunmasında, “Unutulmamalıdır ki; bu topraklarda, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları hakkında bile vatan hainliği suçlamasıyla idam kararları verilmiş ve haklarında tutuklama kararı çıkartılmıştı. Bu sebeplerle; siz de bu temyiz incelemesinde bir karar vermekle aynı zamanda tarihteki yerlerinizi nasıl alacağınıza da karar vermiş olacaksınız” dedi.