Alman aşısı Pfizer-BioNTech'i olanlara kötü haber. Aşı olan 23 kişi hayatını kaybetti

Alman aşısı  Pfizer-BioNTech'i olanlara kötü haber. Aşı olan 23 kişi hayatını kaybetti
Norveç'te Pfizer-BioNTech'in korona virüs salgınına karşı geliştirdiği aşıyı vurulan 23 kişi hayatını kaybetti. 13 vakada incelenen ölümlerde, aşının "yaşlı insanlarda var olan hastalıkların daha ciddi seyrine" yol açan yan etkilere neden olmuş olabileceğini belirtti.

TELE1'de yer alan habere göre, korona virüse karşı Pfizer ilacıyla aşılama 27 Aralık'ta Norveç'te başladı. İlk aşı Oslo'daki huzurevlerinde yaşayanlar oldu.

Norveç İlaç Ajansı'nın internet sitesinden belirtildiği üzere ülkede korona virüse karşı Pfizer aşısını yaptıran 23 kişi hayatını kaybetti.

"AŞI VAR OLAN HASTALIKLARI TETİKLEMİŞ OLABİLİR"

13 vakada incelenen ölümlerde, aşının "yaşlı insanlarda var olan hastalıkların daha ciddi seyrine" yol açan yan etkilere neden olmuş olabileceğini belirtti.

PORTEKİZ'DE DE HEMŞİRE ÖLMÜŞTÜ

Portekiz'de 30 Aralık 2020'de Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü'nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Bakan Koca açıklamasında, “Mart ayı sonuna kadar 4.5 MİLYON doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 MİLYON doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

fahrettin-koca-biontech-001.jpg